Instellingen

Utrecht wil Zandpad 's nachts sluiten

UTRECHT - Utrecht wil het Zandpad 's nachts sluiten. Dat staat in een plan van gemeente, justitie en politie om de overlast en gedwongen prostitutie in de bootjes op de Vecht aan banden te leggen.
De stad wil het vergunningstelsel gaan wijzigen en een registratieplicht invoeren voor prostituees. Het voornemen is om het Zandpad van twee uur 's nachts tot acht uur 's ochtends te sluiten. Ook wil Utrecht de werktijden van de dames verkorten.

REGISTRATIEPLICHT PROSTITUEES

De gemeente wil vrouwen die in het toekomst een kamer huren bij een exploitant een registratieplicht opleggen. De prostituee moet een identiteitsbewijs laten zien en er wordt een wachttijd ingebouwd, waarin een gesprek plaatsvindt met een medewerker van de GG&GD.

EXPLOITANTEN

Exploitanten van de seksbedrijven mogen alleen een kamer verhuren aan prostituees die geregistreerd zijn. De minimale verhuurperiode van een kamer wordt opgetrokken van een week naar tenminste één maand. De vrouwen mogen de kamer maximaal negen uur per dag huren. Nu is dat nog twaalf uur.

RAADSINFORMATIEAVOND

Komende donderdag bespreekt de gemeente de plannen met betrokkenen, onder wie de prostituees en exploitanten, tijdens een raadsinformatieavond. De reacties op de plannen worden meegenomen in een definitief voorstel dat in november is te verwachten.

Burgemeester Wolfsen over prostitutieplan Zandpad

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.