RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verwerkingsbedrijf in Utrecht mag niet uitbreiden

UTRECHT - Verwerkingsbedrijf De Trip aan het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht mag niet uitbreiden. Dat heeft de Utrechtse gemeenteraad besloten. Omwonenden zijn blij, want ze ervaren veel overlast van het bedrijf.

De Trip verwerkt grondstoffen en slaat ze op. Sommige werkzaamheden gebeuren in de buitenlucht waardoor omwonenden geluidsoverlast ervaren en soms zand en zout zien wegwaaien. "Dat komt deels in het kanaal terecht en het andere deel komt op de Amsterdamsestraatweg terecht. Op de ramen, op de auto's; het is constant schoonmaken", zegt buurtbewoner en lid van Milieugroep Zuilen Henk Kerkhof.

'Waar wringt de schoen?'
Het merendeel van de Utrechtse raad stemde gisteravond voor het raadsvoorstel om geen vergunning te geven voor de uitbreiding. Alleen de VVD stemde tegen. Die partij vindt dat het hele proces zo chaotisch is verlopen en ziet liever dat het helemaal opnieuw gaat.

Verwerkingsbedrijf De Trip wil niet uitgebreid ingaan op de kwestie. "Wij zijn met de gemeente in gesprek om te kijken waar de schoen wringt en hoe we dat kunnen oplossen met elkaar. Dat gaat ook in samenspraak met Milieugroep Zuilen", laat directeur Robert Scholman weten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -