RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van der Maarel na gelijkspel tegen Ajax: 'Lekker om hun feestje te dwarsbomen'


UTRECHT - FC Utrecht was met twee doelen naar de Johan Cruyff ArenA gereisd. Ten eerste om punten te sprokkelen om de play-offs veilig te stellen, daarnaast om een mogelijk kampioensfeest van Ajax op de lange baan te parkeren. Het slaagde in beiden. Ajax - FC Utrecht eindigde in 1-1, waardoor plaats zes voor FC Utrecht binnen handbereik is gekomen en de Amsterdamse koploper zondag nog niet op eigen kracht kampioen kan worden.

De ploeg van trainer René Hake kwam meteen onder druk te staan in de ArenA. "Dat hadden we al verwacht. Het is zaak om daar dan steeds meer onderuit te spelen en in de wedstrijd te komen. Dat lukte gelukkig." Hake werd in de 12e minuut geholpen door de VAR, die scheidsrechter Lindhout overtuigde om de bal op de stip te leggen na een overtreding van Tagliafico op Kerk. "Het was voor mij meteen al duidelijk hoor, dat het een penalty was", reageerde Hake koeltjes. Nadat Gustafson de kans verzilverde - zijn 13e goal vanaf de stip - leek Ajax even angst te hebben. Met name voor de snelle uitbraken van Kerk.

 Simon Gustafson schiet zijn 13e strafschop binnen en evenaart daarmee Ton de Kruijk Simon Gustafson schiet zijn 13e strafschop binnen en evenaart daarmee Ton de Kruijk | Foto: Orange Pictures

"In de tweede helft hadden we het echt zwaar. We konden amper de bal naar elkaar overspelen. Dat heeft natuurlijk met het verschil in kwaliteit te maken, maar Ajax heeft dat echt wel goed gedaan." De gelijkmaker wist FC Utrecht niet te voorkomen. Ook niet nadat, om onduidelijke redenen, een zuivere goal van Klaassen werd afgekeurd. Twintig minuten voor tijd was het alsnog raak via Álvarers, nadat de lat ook al een keer redding had gebracht.

René Hake is trots op Adam Maher


FC Utrecht overleefde de wedstrijd door diepte te houden. Dat was vooral te danken aan een uitstekende Adam Maher, die zowel verdedigend als aanvallend uitblonk. "Hij pakt zijn rol als voetballer, maar ook als verbinder binnen de groep. Ik ben op dit moment uitermate tevreden over Adam." Zo heeft FC Utrecht donderdagavond op meerdere vlakken punten gescoord, denkt Hake.

Maher opnieuw de uitblinker
"We gaan het steeds beter en beter doen", bevestigt Maher. Al denkt hij niet dat hij anders is gaan spelen. "Ik ben niet heel veel anders gaan doen, maar als je een bal diep geeft heb je ook spelers nodig die diep gaan. Heb je die niet dan ziet zo'n diepe bal er ook maar raar uit. Gyrano is één van de snelste spelers in de eredivisie, die kan dat als geen ander. Dat heb ik hem ook gezegd."

Adam Maher voerde persoonlijke gesprekken met Kerk en Mahi


Dat gebeurde in een persoonlijk gesprek tussen de twee. "Ik heb dat ook met Mimoun Mahi gedaan. Dat heeft tot inzichten geleid. Iedereen snapt nu wat hij moet doen en daardoor kan ik ook beter mijn spel spelen."

Van der Maarel als winnaar uit de strijd met Haller
 Mark van der Maarel Mark van der Maarel | Foto: Orange Pictures

Voor Mark van der Maarel was de wedstrijd een weerzien met oud-teamgenoot Sebastién Haller. "Dat is nou niet een speler die echt in mijn straatje past om persoonlijke duels mee uit te vechten", lachtte Van der Maarel na afloop, nadat hij de Fransman van scoren wist te houden. "Het was in de aanloop naar de wedstrijd wel leuk. We hebben nog wel eens contact en Sean hier ook speelt ook wel eens via hem en we hebben nog even staan lachen vooraf in de spelerstunnel."

Mark van der Maarel vindt het heerlijk om Ajax te dwarsbomen


Van der Maarel sprak zijn dank uit in het vertrouwen van trainer René Hake, waarvan men verwachtte dat hij voor de échte mandekker Emil Bergström zou kiezen. "Ik ben niet zo sterk als Emil, maar kan me wel goed in een speler vastbijten. Lekker dat we het Amsterdamse feestje hebben kunnen dwarsbomen", kijkt Van der Maarel terug op een uitstekend optreden in het centrum van de Utrechtse verdediging.

Play-offs weer iets dichterbij
FC Utrecht blijft zevende in de eredivisie, maar is FC Groningen (6e) tot op twee punten genaderd. Groningen speelt dit weekend tegen PSV, FC Utrecht gaat op bezoek bij FC Twente.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -