IJsselsteinse Van Beukering opnieuw geïnstalleerd als D66-Kamerlid

© Twitter Marije van Beukering
IJSSELSTEIN - Marijke van Beukering is deze week toch geïnstalleerd als lid van de Tweede Kamer. De IJsselsteinse stond op plek 25 van de lijst voor D66 en viel daardoor in eerste instantie nét buiten de boot. Maar nu komt ze sneller dan verwacht tóch in de Kamer, omdat Kamerlid Sidney Smeets terugtrad na beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag.
De Democraten '66 haalden 24 zetels en daardoor zat Van Beukering op plek één in de wachtkamer. "D66 heeft een prachtig resultaat gehaald met de verkiezingen. Daar ben ik ook trots op. Natuurlijk leek het met de exit poll erop dat we zelfs meer zetels hadden gehaald en ik als Kamerlid meteen had kunnen doorgaan. Dat was voor mij persoonlijk dan helemaal geweldig geweest", zegt het kersverse Kamerlid tegen RTV Utrecht.

'Ik wil me inzetten voor kansengelijkheid'

"Als eerste opvolger hoopte ik erop dat ik na de formatie zou terugkeren. Dat het eerder gebeurde is een beetje een dubbel gevoel." Van Beukering vervangt Sidney Smeets nadat hij in opspraak kwam wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. D66 heeft een intern partijonderzoek ingesteld.
Van Beukering is blij dat ze weer naar Den Haag mag, ze heeft in 2020 al een Kamerlid vervangen die met ziekteverlof was. Daarna kreeg ze een vaste plaats toen een ander Kamerlid vertrok. "Het is fijn dat ik nu meteen weer deel uit kan maken van de fractie. Ik hoop mij opnieuw in te kunnen zetten voor kansengelijkheid", aldus Van Beukering.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.