RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Horecabekende Terence heeft bijzonder muziekdebuut: eerste single klinkt vanaf de Domtoren


UTRECHT - Wie ergens in - pak 'm beet - de afgelopen tien jaar iets heeft betekend binnen de Utrechtse horeca, kent Terence Roelofsen. Nu het nachtleven zo goed als stil ligt, duikt hij vol in een andere grote passie: muziek maken. Vandaag komt zijn debuutsingle Bij het vuur uit, en om daar een beetje reclame voor te maken heeft hij een goede publiciteitsstunt neergezet: stadsbeiaardier Malgosia Fiebig speelt het nummer vanmiddag op de Dom.

 Terence. Terence. | Foto: RTV Utrecht / Bernadette Keizer

Veel van zijn liedjes gaan over het nachtleven, vertelt Terence 's ochtends bij een kop koffie in Hotel Bunk, waar hij als cultureel programmeur werkt. "Over het spannende, intense gevoel dat je kunt krijgen wanneer je een nieuw iemand ontmoet. Of over het collectieve genot van opgaan in de muziek van een goede dj. Dat zijn fijne momenten, maar je kunt je er ook in verliezen."Hij gedijt het best bij die nachten, vertelt hij. "Toevallige ontmoetingen of slap ouwehoeren op een terras. Het zijn verbindende momenten, die meestal aan de randen van de nacht plaatsvinden. De afstandsmaatregelen die nu gelden, het staat allemaal haaks op wie ik ben."

Roaring twenties
Hij praat wat bedachtzaam, als hij het over de coronamaatregelen heeft. "Het is niet dat ik nou zo'n grote artiest ben", zegt hij weifelend. "Maar ik vind wel dat ik voorzichtig moet zijn met wat ik zeg. Ik wil niet dat mensen het aangrijpen als reden om zich maar niet aan de regels te houden. Maar ik vind wel dat ons bestaan meer is dan alleen maar op de bank hangen, televisiekijken en non-stop het nieuws volgen om de besmettingscijfers in de gaten te houden. Ik wil weer dansen in de nacht. En dat komt ook weer, ik ben hoopvol. Laatst hoorde ik iemand zeggen: 'De roaring twenties kwamen ook na de Spaanse griep.' En zo is het. Straks gaat het los, als een soort kettingreactie. De theaters, de muziekwereld, de festivals: het bouwt allemaal op naar een grote heropening."

De 33-jarige Terence woont al zo'n beetje zijn hele leven in Utrecht. "Geboren in Amersfoort, maar 26 jaar geleden ben ik naar hier verhuisd. Ik heb overal gewoond: Overvecht, Zuilen, De Meern en de binnenstad. Nu ben ik net naar Hoograven verhuisd. Dat is denk ik de reden dat ik me op iedere plek wel thuis voel."

 Terence. Terence. | Foto: RTV Utrecht / Bernadette Keizer

Zingende ober
Hij rolde de horeca in zoals de meesten: helemaal onderaan de ladder, om wat extra geld bij te verdienen. "Ik begon op mijn zeventiende in de afwas. Dan mag je een keer een bord opmaken en voor je het weet sta je volledige shifts te draaien in de keuken. Het hele wereldje eromheen vond ik fantastisch. Ik ben nog een poosje zingende ober geweest bij De Beleving, waar nu Beers & Barrels zit. En ook bij het Louis Hartlooper Complex heb ik lang gewerkt. Soms loop ik een rondje over de singel en kom ik vaste gasten van toen tegen, die met tranen in hun ogen zeggen dat ze het zo missen."

Zo klinkt het nummer van Terence op de Domtoren.


Maar het gebrek aan het bezoeken van of werken in de horeca heeft voor hem ook zo zijn voordelen: eindelijk echt werk maken van muziek. "Ik was altijd al bezig met muziek en met taal. In 2016 zat ik een keer aangeschoten met mijn broer op het terras en toen bedachten we een challenge. Ik zou een optreden voorbereiden voor oud en nieuw. Eerst dacht ik: het wordt een 'piece of cake', maar naarmate die datum dichterbij kwam, werd ik steeds zenuwachtiger. Uiteindelijk heb ik het toch gedaan, stond ik ineens liedjes te spelen voor 35 man. Het was heel kwetsbaar. Er kwamen zulke lieve reacties op, dat ik besloot ermee door te gaan. Als ik er nu op terugkijk, zie ik dat het helemaal niet goed was. Maar ik was wél heel erg enthousiast, en dat ben ik nooit kwijtgeraakt."

Malgosia Fiebig
Terence doet niet aan half werk: vandaag komt zijn debuutsingle uit en niemand minder dan stadsbeiaardier Malgosia Fiebig speelt het nummer op de klokken van de Dom. "Ik heb haar gewoon gemaild met de vraag of ze dat wilde doen. Ik woonde lang hier in de binnenstad en omdat ik de klokken van de Dom de hele dag hoorde, zijn ze een belangrijk onderdeel van mij geworden. Dat legde ik haar allemaal uit in die mail en toen wilde ze het wel voor mij doen. Moest ik het lied alleen nog wel even in bladmuziek aanleveren."

Zo gezegd, zo gedaan. Want voor iemand die zoveel mensen in de stad Utrecht kent, is het een koud kunstje om zijn netwerk aan te boren voor hulp. "Ik wil het gelijk goed doen. Vanaf deze eerste release wil ik iedere maand een nieuwe single uitbrengen. Het plan is om toe te werken naar een album." Hoe dat moet gaan heten, wil hij ook alvast verklappen. "Kleurplaat. Het gaat over hoe kleurrijk het leven is. En dat je soms buiten de lijntjes moet kleuren. Zodra dat album er is, komt er ook een releaseshow. Dan gaan we dansen tot in de vroege uurtjes, eindelijk weer."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -