RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Provincie trekt 12 miljoen euro uit voor nieuwe natuur


PROVINCIE UTRECHT - De provincie trekt 12 miljoen euro uit voor meer natuur. Het geld wordt vooral gebruikt voor de aanleg van nieuwe natuurgebieden.

Bestaande natuurgebieden moeten volgens de provincie versterkt worden door ook in tussenliggende gebieden nieuwe natuur aan te leggen. Terreineigenaren kunnen subsidie krijgen voor de aanleg en het onderhoud van de natuur op hun perceel. Het gaat voornamelijk om agrariŽrs die hun land deels kunnen inzetten voor natuur, maar ook bijvoorbeeld landgoedeigenaren, natuurorganisaties en particulieren kunnen deelnemen.

Vergoeding
Een deelnemer krijgt een vergoeding voor de inrichting van het perceel en kan ook voor het onderhoud van de ingerichte natuur geld ontvangen. Gedeputeerde Hanke Bruins Slot: "Provincie Utrecht werkt aan een goede balans tussen natuur, landbouw en water. Met de nieuwe plannen maken we het combineren van onder meer landbouw met natuur nog beter mogelijk. De inzet is een gezonde en groene provincie waar iedereen ook in de toekomst van kan genieten."

De aan te leggen natuur zal onder meer bestaan uit natuurvriendelijke oevers. Daar kunnen dieren en planten zich makkelijker ontwikkelen, schrijft de provincie. Ook worden er landschapselementen aangelegd, zoals kleine bosjes en houtwallen.

De plannen voor deze zogenoemde Groene Contour zijn goedgekeurd door Provinciale Staten en worden de komende jaren uitgevoerd. Voor dit jaar en volgend jaar is zes miljoen euro beschikbaar. De resterende zes miljoen wordt daarna beschikbaar gesteld.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -