OM wil celstraf en tbs voor verdachte brute aanranding Amersfoort

AMERSFOORT - De Nijmegenaar die ervan wordt verdacht dat hij afgelopen september in Amersfoort een 18-jarig meisje van haar fiets trok en probeerde te wurgen en aanrandde, moet als het aan het OM ligt zes jaar de gevangenis in en opnieuw tbs met dwangverpleging krijgen. Volgens het OM overleefde het slachtoffer de aanval ternauwernood. De man wordt daarom ook verdacht van poging doodslag.
De man, de 40-jarige Osmar R., sloeg toe tijdens een tbs-behandeling, op een avond op het Sabapad in Amersfoort. Hij was op vrije voeten, zodat hij zich voor kon bereiden op terugkeer in de samenleving en liep nog in een proeftijd. Hij kreeg de straf omdat hij in 2010 een zwerver van het leven beroofde in Enschede. "Hij kan het duidelijk niet aan om buiten de muren van een kliniek te leven", concludeerde de officier van justitie.
Op de avond in september sloeg de man zijn arm om de keel van het slachtoffer en drukte hij zijn hand op haar mond. Zij raakte daardoor een paar keer buiten bewustzijn. Hij trok haar de bosjes in, deed haar kleren omhoog, stompte haar met kracht in haar buik en zei: 'zeg dat je van mij bent'. Toen zij bijkwam, was haar fiets weg. De man wordt daarom verdacht van poging doodslag, aanranding, diefstal van een fiets en wederrechtelijke vrijheidsberoving.
Het OM wil dat de man naast zijn nieuwe straf ook zijn eerdere straf nog uit moet zitten. Ook zou hij het slachtoffer ruim 15.000 euro schadevergoeding moeten betalen. Voor het slachtoffer was het een vreselijke ervaring: "het ergste wat een vrouw kan overkomen". Ze was bang verkracht te worden en heeft gevreesd voor haar leven. Ze heeft er psychisch heel veel last aan overgehouden.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.