Instellingen

Eis: 8 jaar en tbs voor moord Maartensdijk

UTRECHT - De 24-jarige Bart H. uit Veendam heeft dinsdag voor de rechtbank in Utrecht ontkend dat hij in februari de 52-jarige Paul Schaap uit Maartensdijk heeft vermoord. Eerder had H. nog bekend dat hij de man, die zich als satanist en pedofiel profileerde, had gedood om onschuldige kinderen te beschermen. Schaap werd in zijn woning aan de Tuinlaan in Maartensdijk omgebracht.
De officier van justitie gelooft niet wat H. dinsdag vertelde: dat Schaap al dood op de grond lag toen hij in Maartensdijk aankwam. De aanklager eiste dan ook acht jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging.
De verdachte zocht via de site van pedofielenvereniging Martijn contact met Schaap. De politie vond Schaap dood in zijn woning twee dagen nadat H. daar op bezoek was geweest. H. vertelde aan een vriend dat hij Schaap had vermoord.
Bij de onderzoeksrechter bekende hij dat hij de moord had gepleegd om onschuldige kinderen te beschermen. Hij vertelde dat hij zelf in zijn jeugd ook was misbruikt. Tegenover de rechtbank ontkende hij dat verhaal.

Eis: 8 jaar en tbs voor moord Maartensdijk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.