RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gemeente komt met plan voor sportpark Overvecht-Noord, EDO niet tevreden

UTRECHT - De gemeente Utrecht denkt de oplossing te hebben gevonden voor de ruzie die is ontstaan over sportpark Overvecht-Noord, maar voetbalvereniging EDO en Inline skateclub Disaster, zijn verre van tevreden.

Wat is er aan de hand? EDO moest velden afstaan voor een tijdelijk trainingscomplex voor FC Utrecht en aan de Utrechtse Rashonden Vereniging (URV), maar kwam doordoor in de problemen. De club eiste bij de rechter dat de werkzaamheden aan het nieuwe trainingscomplex van FC Utrecht per direct werden stilgelegd.

De oplossing lijkt volgens een vandaag verschenen raadsbrief te liggen in het feit dat de EDO wedstrijden niet meer gespreid over het weekend speelt, maar alleen op zaterdag. Daarnaast mag de voetbalclub een veld dat door de URV gebruikt wordt, nog eens per maand gebruiken. "Op deze manier wordt EDO tegemoetgekomen om af en toe een meer gecomprimeerd programma in te kunnen plannen en heeft URV nog steeds voldoende ruimte om haar activiteiten te organiseren", valt te lezen in de brief.

Niet de juiste afmetingen
Maar volgens bestuurslid Henrik Wienen van de EDO, klopt het plan niet helemaal: "We zijn al 100 jaar een vereniging die op zaterdag sport. Het plan van de gemeente is een geknutselde oplossing waar wij niet bij geholpen zijn. Er zijn veel te veel losse eindjes", vertelt hij.

"De gemeente komt ook wel met goede ideeŽn, zoals een nieuw veld. Maar dat heeft dan weer niet de juiste afmetingen voor een voetbalveld", vult hij aan.

Je kunt je afvragen hoe tevreden EDO is met het feit dat ze mogen spelen op een veld waar net honden hebben gelopen"
Lou Bosse, PvdA

Volgens wethouder Sport Maarten van Ooijen wordt in dit plan rekening gehouden met de wensen van alle partijen: "De ruimte is schaars en we moeten daarom efficiŽnt omgaan met de beschikbaarheid ervan. Het delen van beschikbare ruimte hoort hierbij, waarbij we alle partijen zoveel mogelijk tegemoet willen komen aan hun wensen. De komst van de twee verenigingen zorgt voor een levendig sportpark, met als doel om meer mensen te kunnen laten sporten en bewegen", valt te lezen in een persbericht van de gemeente.

Concessies
Lou Bosse van de PvdA zet net als EDO ook vraagtekens bij het plan: "In de raadsbrief valt te lezen dat er nog steeds een zaak loopt vanuit de EDO tegen een verleende tijdelijke omgevingsvergunning voor een accommodatiegebouw. Bovendien kun je je afvragen hoe tevreden de EDO is met het feit dat ze gebruik kunnen maken van een veld waar net honden hebben gelopen."

Wienen vindt dat ook geen prettig idee, maar is welwillend: "In principe wil je natuurlijk niet spelen op een hondenveld, maar we moeten concessies doen. Dit is al het vierde plan van de gemeente, en elke keer wordt het een beetje beter. Maar het is frustrerend dat we er zo ontzettend veel moeite voor moeten doen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -