Van een online hike tot koninklijk bakken: dit kan je doen op Koningsdag

© ANP
PROVINCIE UTRECHT - Voor het tweede jaar op rij is Koningsdag door het coronavirus anders dan anders. Maar waar er vorig jaar nog veel geïmproviseerd moest worden, is er nu al van alles voorbereid om er ook dit jaar weer een feestdag van te maken.
Er is van alles te doen in de regio. Zo heeft heeft Scouting Thorheim in Doorn voor deze Koningsdag een online hike gemaakt. In Linschoten deelt het Oranje Comité bellenblaas aan kinderen uit. En in Hoogland is er Heel Hoogland Bakt: Koninklijke Taart Bakwedstrijd voor iedereen van 12 jaar en ouder.
Ook bij RTV Utrecht wordt er veel aandacht besteed aan Koningsdag. Zo gaat verslaggever Robert Jan Booij de provincie in en kunnen luisteraars tussen 9.00 uur en 12.00 uur elk uur raden waar hij zich bevindt. De winnaar krijgt een Radio M Utrecht Oranjepakket.

Vanaf 12.00 uur zenden RTV Utrecht, Radio M Utrecht en UStad De Utrecht Koningsdagquiz uit. Quizmasters Maya Eksteen en Jos van Heerden nemen de kijkers en luisteraars mee in een twee uur durende oranje wereld met quizvragen en muziek.

In de grote televisiestudio van RTV Utrecht ontvangen Maya en Jos de burgemeester van Utrecht Sharon Dijksma. Samen met de kijkers en luisteraars spelen ze De Utrecht Koningsdagquiz. In vier vragenrondes wordt er beslist wie de grootste Oranjekenner van de provincie is. Voor de nummers één, twee en drie liggen mooie prijzen te wachten waaronder een exclusieve rondleiding voor 2 personen op de top van de Domtoren.

Download de RTV Utrecht app, speel mee en maak kans op leuke prijzen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.