Dierenweide Woerden op scherp na brand: 'We zitten erop als de bok op de haverkist'

© Egberts Media
WOERDEN - Steef Somers, de voorzitter van Dierenweide Kukele-boe in Woerden, had een vervelend begin van zijn zaterdag. Vannacht brandde een net gebouwd schuilhok op de dierenweide tot de grond toe af. De brand is waarschijnlijk aangestoken en Somers is boos. "Die schapen zijn een 'sitting duck' en wij hebben de collectieve verantwoording daar over te waken. Het is een andere categorie dan een bushokje kapot maken. Het gaat hier om levende have, en dan word ik wel wakker."
De vlammen in het Brediuspark werden rond 1.30 uur ontdekt waarna de brandweer werd ingeschakeld. Die had moeite om het vuur te doven. Omdat het schuurtje ver van het dichtstbijzijnde waterpunt stond, moesten er veel slangen worden ingezet om water aan te leveren. Uiteindelijk brandde de hut tot de grond toe af.
Wat het extra zuur maakt voor de dierenweide is dat het hok er pas net was neergezet voor de acht schapen en lammeren in de wei. Somers: "Het is er zodat de schapen uit de zon en wind kunnen staan. Er stond altijd een praktisch schuilhok, maar nu hadden we een landelijker hok geplaatst met historische elementen dat mooi in het park paste. Dat stond er net een aantal maanden."
De politie zoekt getuigen van de brand omdat die waarschijnlijk aangestoken is. Een woordvoerder: "Er is geen aanleiding te verzinnen waarom zoiets zomaar in brand zou vliegen dus er wordt rekening gehouden met brandstichting." Er wordt gezocht naar getuigen en er wordt uitgekeken naar de daders.
Ook burgemeester Molkenboer van Woerden liet van zich horen. "Schaamteloos van deze daders. Als je het lef hebt om dit te doen, heb dan ook het lef om je bij de politie te melden."
Onze kinderboerderij ligt 100 meter verderop dus daar zitten we erop als een bok op de haverkist.
Steef Somers, voorzitter Dierenweide Kukele-boe
En tot de daders gepakt zijn, houden Somers en zijn medewerkers van de dierenweide een extra oogje in het zeil. "De veiligheid van het park zal onze aandacht blijven houden. Onze kinderboerderij ligt 100 meter verderop dus daar zitten we erop als een bok op de haverkist. Wij tolereren geen enkele vorm van vandalisme. En wij zullen moeten kijken hoe we de veiligheid kunnen waarborgen."
De brand werd rond 1.30 uur ontdekt
De brand werd rond 1.30 uur ontdekt © Egberts Media

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.