Minder nieuwe coronabesmettingen en 5 miljoen coronaprikken

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - De afgelopen dag zijn er 570 nieuwe coronabesmettingen gemeld in onze provincie, 181 minder dan gisteren. Er zijn zeven nieuwe ziekenhuisopnames gemeld en twee mensen overleden door het coronavirus.
De afgelopen dagen steeg het aantal nieuwe coronabesmettingen juist, maar vandaag is er dus een daling te zien. Dat kan te maken hebben met het weekend, dan zijn de cijfers altijd wat lager omdat minder mensen zich laten testen. Gisteren zijn er 751 nieuwe besmettingen gemeld, een dag eerder 699 en de dag daarvoor ook 699.
Ook landelijk is het aantal nieuwe coronabesmettingen nu twee dagen op rij minder. Vandaag zijn er 8123 nieuwe coronagevallen gemeld, dat ligt iets onder het daggemiddelde van 8291 nieuwe besmettingen. Gisteren werden er 9292 nieuwe besmettingen gemeld, maar dat aantal werd iets naar beneden bijgesteld.

Grootste daling op IC sinds maart

Ook voor de ziekenhuizen worden vandaag gunstige cijfers gemeld. Er liggen nu nog 818 coronapatiënten op de IC, 21 minder dan gisteren. Dat is de grootste daling sinds 13 maart. Afgelopen week werd nog de grootste stijging sinds 8 april gemeten, een toename van 17 patiënten in één dag.
Vandaag meldt het coronadashboard van de overheid ook dat er ruim 5 miljoen coronaprikken zijn gezet. Het is niet duidelijk of dat aantal precies klopt, omdat het cijfer gebaseerd is op berekeningen. Huisartsen, die een deel van de coronavaccinaties voor hun rekening nemen, geven de cijfers niet door in een centraal systeem. De GGD'en doen dat wel, zij zijn verantwoordelijk voor de meeste coronaprikken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.