RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Woerdense pakketbezorger (19) betuigt spijt over doodrijden man op Wijchens woonerf


WOERDEN - De rechtszaak tegen de Woerdense pakketbezorger die wordt verdacht van het opzettelijk overrijden van een man in het Gelderse Wijchen wordt op 19 juli inhoudelijk behandeld door de rechtbank in Utrecht. Dat werd vanochtend bekendgemaakt op een inleidende zitting in de zaak. De 19-jarige Tarik O. was voor het eerst zelf in de rechtbank aanwezig.

Volgens het Openbaar Ministerie reed de pakketbezorger met opzet de 42-jarige Sebastiaan Theloosen aan op een woonerf in Wijchen. Het slachtoffer maakte dinsdagavond 24 november een wandeling met zijn vrouw en hond en sprak Tarik aan over zijn rijgedrag. Toen hij het kenteken van de bestelwagen wilde fotograferen, werd hij volgens het OM twee keer door de verdachte overreden. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Na het incident ging Tarik O. ervandoor. Hij werd korte tijd later door de politie aangehouden bij Beuningen. Het OM verdenkt de Woerdenaar van doodslag en het verlaten van de plaats van het ongeval.


Schuldbewuste indruk
De officier van justitie praatte de aanwezigen vanochtend bij over de stand van het onderzoek. De toedracht van de aanrijding is uitgebreid onderzocht en alle getuigen zijn gehoord. Tijdens de vorige zitting vroeg de verdediging de rechtbank om de situatie op het woonerf in Wijchen ter plekke te gaan bekijken, maar volgens advocaat Gunning is dat nu niet meer nodig.

De tekst gaat onder de video verder.

Jonge Woerdenaar rijdt man in Wijchen dood


Tarik O. is onderzocht in jeugdinrichting Teylingereind. De deskundigen komen binnenkort met een rapport over zijn psychische gesteldheid en zijn verstandelijke vermogens. De verdachte maakte een schuldbewuste indruk toen hij van de rechtbank het woord kreeg. Hij zei dat hij constant met zijn gedachten bij de familie en vrienden van het slachtoffer zit en zich alle feestdagen afvraagt hoe de kinderen het moeten zonder hun vader.


Nabestaanden
Evenals tijdens de vorige zitting waren er nu ook weer veel familieleden en vrienden van het slachtoffer in de rechtbank aanwezig. De weduwe van Sebastiaan Theloosen zat samen met haar minderjarige zoon en dochter vlak achter de verdachte. Volgens hun advocaat zullen de nabestaanden waarschijnlijk afzien van het vorderen van een schadevergoeding van de pakketbezorger. Ze zullen wel gebruik maken van hun spreekrecht.

De zaak wordt op 19 juli inhoudelijk behandeld. Vanaf 10 uur zullen alle feiten met Tarik O. worden besproken en komt de officier van justitie met een strafeis. De rechtbank besliste vandaag dat de verdachte tot die tijd vast blijft zitten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -