RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

De Utrecht Koningsdag-quiz van RTV Utrecht zit erop, Leon uit Baarn is de winnaar


PROVINCIE UTRECHT - De Utrecht Koningsdag-quiz van RTV Utrecht zit erop. De winnaar is de 26-jarige Leon Burgwal uit Baarn.

De quiz werd zowel op radio als tv uitgezonden. Oud-Radio M-presentatrice Maya Eksteen nam de presentatie op zich, samen met Jos van Heerden. Ook burgemeester Sharon Dijksma schoof even aan.

Mensen thuis konden via de app van RTV Utrecht meedoen aan de quiz. Ze moesten uiteenlopende vragen beantwoorden, over bijvoorbeeld de schoenmaat van Máxima of de locatie van de eerste Prinsessendag in Nederland.

Winnaar
Leon Burgwal had veertien vragen goed, de meeste van alle deelnemers. Mart Jansen uit Nieuwegein werd tweede, gevolgd door Anja Ramaker uit IJsselstein op de derde plek.

Het is écht VIP, hè. Je wordt dus in de watten gelegd, en het uitzicht vanaf de Dom is de mooiste prijs die je hier in de stad kan voorstellen."
Jos van Heerden over de hoofdprijs van de quiz

Bij de eerste prijs hoorde natuurlijk een prijs, en die is niet om de neus voor op te halen. Maya Eksteen: "De eerste prijs is een privé-rondleiding op de Domtoren." Die vindt wel plaats ná coronatijd, maar volgens Van Heerden is dat het wachten meer dan waard. "Het is écht VIP, hè. Je wordt dus in de watten gelegd, en het uitzicht vanaf de Dom is de mooiste prijs die je hier in de stad kan voorstellen."

De meeste deelnemers kwamen uit de gemeente De Bilt. Ook uit Nieuwegein, Stichtse Vecht en Utrecht deden veel mensen mee.

Het eerste uur van de Utrecht Koningsdag-quiz, met burgemeester Sharon Dijksma aan tafel.


Oranjegevoel Van Heerden en Eksteen
Eksteen en Van Heerden kijken terug op een heerlijk dagje quizzen. Gisteren haalden ze ook hun eigen Oranje-herinneringen op. Want Van Heerden heeft de huidige koning nog ontmoet aan de andere kant van de wereld. "Ik was in 2000 in Sydney voor Radio 10 Gold om de Olympische Spelen te verslaan."

Deel twee van de Utrecht Koningsdag-quiz.


In de Australische stad wist Van Heerden een interview te regelen met de toenmalige prins, en IOC-lid, Willem-Alexander. Dat ging niet vanzelf, aldus de presentator. "Ik heb geslijmd bij de Rijksvoorlichtingsdienst, joh. Elke avond ging ik een biertje drinken met die man van de RVD." Dat loonde: de toen piepjonge journalist mocht een paar vragen stellen aan de prins. Een leuke kerel, aldus Van Heerden: "Erg aardig en zelfs een beetje verlegen."

Het is een beetje hetzelfde gevoel als bij voetballen. Je bent één met elkaar en je viert het, toen Koninginnedag en nu dus Koningsdag."
Maya Eksteen, presentator Koningsdagquiz

En met Eksteen had RTV Utrecht nóg een ideale presentator voor de Koningsdagquiz. Want ook zij heeft warme herinneringen aan de Konings- en Koninginnedagen van vroeger. "Toen ik nog in Amsterdam woonde en studeerde, gingen we dan met een groepje de kroegjes af en bij elk café kwamen er nieuwe vrienden bij en overal was muziek. Dat zijn wel fantastische herinneringen. Dan ben je heel Oranjegezind, het is een beetje hetzelfde gevoel als bij voetballen. Je bent één met elkaar en je viert het, toen Koninginnedag en nu dus Koningsdag."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -