RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse rietdekspecialisten schieten te hulp bij grote brand in Noord-Brabant

COTHEN/MILL - Brandweerspecialisten van de Veiligheidsregio Utrecht zijn met spoed naar het Noord-Brabantse Mill vertrokken. Hun hulp is ingeroepen bij een grote brand in een woonboerderij met een rieten dak.

De boerderij in Mill bestaat uit een voorhuis en een achterhuis, legt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Brabant Noord uit aan RTV Utrecht. De brand woedt in het voorste gedeelte en dreigt over te slaan. De officier van dienst had aangegeven dat hij uit voorzorg mensen met extra technische kennis in zijn team wil en de meldkamer schakelde daarop de Veiligheidsregio Utrecht in.

Volgens de woordvoerder beschikt Brabant Noord zelf niet over een brandweereenheid die zich apart heeft toegelegd op het bestrijden van vuur in een rieten kap. In Utrecht worden daarvoor de zogenoemde rietdekkers uit Cothen, Werkhoven en Langbroek ingezet. Gisteravond gebeurde dat nog in Oudewater, al voorkwam dat niet dat daar een woonboerderij tot de grond toe afbrandde.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht gebeurt het niet zo vaak dat de experts naar branden op een uur rijden worden geroepen. "Maar als het nodig is helpen we natuurlijk graag."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -