RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Drukke treinen na treinstaking in regio

UTRECHT - Het weer opstarten van het treinverkeer in de regio's Utrecht, Amersfoort, Amsterdam en Alkmaar loopt goed. Dat meldt een woordvoerder van de NS. Wel hadden verschillende treinen weinig tot onvoldoende plekken. In sommige gevallen moesten mensen zelfs achterblijven omdat de treinen vol zaten.

Vanochtend reden er tot 08.30 uur geen treinen als gevolg van acties die vakbond FNV Spoor heeft gepland in de regio's Utrecht, Amsterdam en Alkmaar.

De actievoerders willen bij spoorbeheerder ProRail betere arbeidsvoorwaarden afdwingen. De onderhandelingen zijn na maanden vastgelopen toen ProRail een ultimatum van de vakbond verwierp. Er is onder meer onenigheid over de looptijd van de cao en het percentage loonsverhoging. FNV Spoor zegt geen andere mogelijkheden meer te zien om de eisen kracht bij te zetten. Over de veiligheid rond de spooracties zijn wel afspraken gemaakt met ProRail.

Sommige eerste treinen die vanochtend in de platgelegde regio's reden, waren of echt te druk of werden door reizigers met het oog op het coronaregels als te druk ervaren, aldus de woordvoerder.

"Binnen het OV-protocol mogen alle zit- en staplaatsen gebruikt worden", legt de zegsman uit. "We merken dat mensen het soms al te druk vinden als ze naast iemand moeten zitten, maar dat mag en kan
binnen het protocol. Daarom draag je een mondkapje in het openbaar vervoer."

Meer acties
In Utrecht, Amsterdam en Alkmaar hadden de actievoerdende ProRailmedewerkers tussen 6.00 en 8.00 uur formeel een werkoverleg. Rond 08.30 uur gingen ze alsnog aan het werk en kon het treinverkeer weer op gang komen. Morgenochtend en vrijdagochtend doen ze dat opnieuw in andere delen van het land. Zaterdag wordt er vanaf 5.00 uur landelijk 24 uur lang gestaakt.

NS zegt de overlast voor de reizigers te betreuren. Het vervoersbedrijf neemt maatregelen om in de getroffen regio's de dienstregeling zo snel mogelijk te hervatten. In de andere regio's rijden de treinen morgenvroeg wel zoveel mogelijk volgens het spoorboekje.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -