RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Weduwe in hoger beroep tegen 12 jaar cel voor moord op echtgenoot Mike Goedhart

COTHEN - Twaalf jaar cel kreeg ze voor haar rol bij de moord op Mike Goedhart uit Cothen, maar daar legt Trui R. zich niet bij neer. Ze gaat in hoger beroep tegen de straf die ze kreeg voor betrokkenheid bij de dood van haar man. Die werd in maart vorig jaar doodgeschoten door zijn schoonzoon Mark H. En Trui R. en haar dochter hielpen mee, aldus de rechtbank.

Volgens de rechtbank was de moord op Goedhart een vooropgezet plan van zijn weduwe, dochter en schoonzoon. Aanleiding zou zijn dat Goedhart zijn vrouw en kinderen zou mishandelden en zijn dochter seksueel misbruikte. Een rechter: "Deze drie mensen hebben samen een plan gemaakt en hadden daar alle drie een rol in. De mannelijke verdachte was de schutter, zijn vriendin regelde het wapen en haar moeder dacht mee over de vluchtroute en deed 's ochtends alsof er niks aan de hand was. Dat maakt het moord."

Lees ook: Weduwe, dochter en schoonzoon cel in voor moord op Mike Goedhart

De drie werden door de rechter veroordeeld voor moord in vereniging. De schutter, Mark H., kreeg tien jaar cel en tbs met dwangverpleging opgelegd. Dochter Grietje kreeg 22 maanden jeugddetentie en een PIJ-maatregel opgelegd.

Weduwe Trui R. kreeg een celstraf van twaalf jaar maar legt zich daar dus niet bij neer en gaat in hoger beroep. Het Openbaar Ministerie vond dat niet nodig. "Maar we gaan natuurlijk wel weer een eis neerleggen."

Er is nog een betrokkene bij de zaak die ook in hoger beroep gaat. Lisa de J. uit Vinkeveen kreeg zes maanden gevangenisstraf voor het leveren van het vuurwapen maar legde zich daar, net als Trui R., niet bij neer en maakt opnieuw de gang naar de rechter.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -