Spoorstakingen voorlopig van de baan vanwege akkoord over cao

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
UTRECHT - De spoorstakingen zijn voorlopig van de baan doordat onderhandelingen tussen vakbond FNV en ProRail resultaat hebben opgeleverd. FNV en ProRail zijn nog bezig om de laatste details van het cao-akkoord uit te werken, laat FNV weten in een verklaring.
Vanochtend reden er tot 08.30 uur geen treinen door acties van vakbond FNV Spoor in de regio's Utrecht, Amsterdam en Alkmaar. Daardoor was het heel druk op een aantal trajecten toen de treinen wel weer gingen rijden. De acties zouden tot en met zaterdag duren en iedere dag zou er in andere regio's worden gestaakt. Op zaterdag zou een 24-uursactie plaatsvinden waardoor in het hele land geen treinen zouden kunnen rijden.

Betere arbeidsvoorwaarden

De actievoerders wilden bij spoorbeheerder ProRail betere arbeidsvoorwaarden afdwingen. De onderhandelingen waren na maanden vastgelopen toen ProRail een ultimatum van de vakbond verwierp. Er was onder meer onenigheid over de looptijd van de cao en het percentage loonsverhoging.
Wat er nu precies uit de onderhandeling is gekomen, is nog niet bekend. De stakingen die voor de komende dagen gepland stonden, zijn voorlopig van de baan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.