RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Beruchte brug Vreeland weer dicht: 'Afsluiten is afsluiten, onveilig is onveilig'

1/2
VREELAND - Eerst was hij acht maanden dicht, toen een paar dagen open en nu weer dicht. We hebben het over de beruchte brug in Vreeland. Het gedoe rond de brug aan de Bergseweg begint inmiddels op een soap te lijken.

De brug werd vorig jaar gebouwd zodat er sloepjes uit de naastgelegen haven onderdoor konden. De projectontwikkelaar kreeg daarvoor een bouwvergunning, maar toen de brug eenmaal openging, was die volgens de gemeente te steil.

De gemeente Stichtse Vecht sloot daarop de brug af en eiste van de projectontwikkelaar een oplossing. Die vindt dat de gemeente fout zit door de brug pas aan het eind van de rit af te keuren. Omdat de gemeente en de bouwer van de brug er samen niet uitkomen, is de brug al acht maanden dicht.

Open voor fietsers
Maar vorige week was de brug plotseling weer toegankelijk voor fietsers en wandelaars. Die waren daar blij mee, want dat betekende dat ze niet meer kilometers hoefden om te fietsen. Maar de gemeente was niet te spreken over de actie van de fietsers en wandelaars en wilde dat de brug weer werd afgesloten. De projectontwikkelaar zette daarop verboden toegang-bordjes neer, maar dat is volgens wethouder Frank van Liempdt niet genoeg.

"Er kunnen wel bordjes bij staan, maar niet iedereen zal zich iets van die bordjes aantrekken. Die brug ís onveilig en moet daarom afgesloten worden. Het zal maar gebeuren dat je op die brug valt vanwege de steile hellingshoek een ongeluk krijgt en wat breekt. Bij wie ligt dan de verantwoordelijkheid? De gemeente wil die niet hebben. Dus afsluiten is afsluiten, onveilig is onveilig."

Tijdelijke doorgangsroute
De gemeente sloot de brug weer af voor al het verkeer. Ondertussen zegt de wethouder graag met de projecontwikkelaar te willen zoeken naar een tijdelijke oplossing die ervoor zorgt dat mensen weer naar de overkant kunnen komen. "Ik heb al eerder aangeboden om een tijdelijke doorgangsroute te maken. Aan de andere kant van de haven. Wij asfalteren de route en zetten er verlichting neer. We hebben alleen één probleem: de ontwikkelaar en eigenaar van de grond wil dat niet. Ik kan hem niet dwingen."

De ontwikkelaar liet eerder weten dat de route die de gemeente suggereert technisch niet mogelijk is. Hij pleit voor stoplichten en verkeersborden bij de brug.

Gemeente en ontwikkelaar blijven vooralsnog tegenover elkaar staan. En ondertussen is de brug weer dicht. Gaat het nu nog eens maanden duren voordat de brug weer open kan? Van Liempt: "Ik hoop het niet, maar ik ben bang van wel."

CDA-raadslid Pim van Rossum bij de brug in Vreeland


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -