Instellingen

Kort nieuws: Trucker verjaagt aanrander

REGIO - Vleuten heeft vanaf vanmiddag nieuwe klokken in het dorpscarillon. De instrumenten zijn gemaakt in een klokkengieterij in Noord-Brabant. Het carillon weegt 30 ton en is vanaf donderdag in de Torenpleinkerk te bewonderen.
* De Rhenense Woningstichting staat bij een landelijke prestatiemeting op de vijfde plaats. Het onderzoek werd gedaan door het Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector onder 176 corporaties. Met een gemiddeld cijfer van ruim boven de benodigde zeven behoudt de stichting ook haar keurmerk.
* Het UMC Utrecht heeft een nieuw spreekuur voor patiënten met een erfelijke vorm van borst- of eierstokkanker. Het spreekuur wordt gehouden bij het Cancer Center van het UMC. Patiënten krijgen daar hulp van verschillende deskundigen, onder wie chirurgen, gynaecologen en oncologen. Door de kennis te bundelen, kunnen ook operaties gecombineerd worden. Van alle borstkankergevallen in Nederland is 5 tot 10 procent erfelijk bepaald.
* In Leusden heeft een vrachtwagenchauffeur een meisje gered van een aanrander. Het zeventienjarige slachtoffer werd maandag op de Heiligenbergerweg betast door een fietser. De chauffeur zag het gebeuren. Hij greep de aanrander en hield hem vast tot de politie kwam.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.