RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Het ja-woord geven in je eigen tuin: trouwen kan nu overal in Amersfoort

AMERSFOORT - Elkaar een ring omschuiven in het Mondriaanhuis, in Dierenpark Amersfoort of gewoon in je eigen tuin. Amersfoort heeft vanaf nu alle geschikte locaties binnen de gemeentegrenzen aangewezen als trouwlocatie.

Vroeger werden er alleen huwelijken voltrokken op het stadhuis. Het gebeurt nu al steeds vaker dat bruidsparen zelf een locatie uitzoeken. Omdat dit voor het bruidspaar, de beheerder of eigenaar van de locatie en de gemeente veel tijd kost, is ervoor gekozen om dit makkelijker te maken. Vanaf nu kunnen mensen iedere geschikte locatie kiezen.

Vanwege de coronamaatregelen kiezen veel bruidsparen er momenteel voor om hun bruiloft te verzetten. Huwelijksvoltrekkingen kunnen vooralsnog alleen in klein gezelschap plaatsvinden. De gemeente hoopt dat door het kiezen van een unieke locatie in de stad de trouwdag toch een extra bijzonder tintje krijgt. En uiteraard biedt dit voor de trouwplannen op de lange termijn mooie mogelijkheden", laat een woordvoerder van de gemeente weten.

De voorwaarden waar een locatie aan moet voldoen staan op de website van de gemeente en in het reglement Burgerlijke stand. Zo moet een locatie bijvoorbeeld goed toegankelijk zijn en voldoen aan een aantal veiligheidseisen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -