RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Teds en Chantals cavia's zijn wereldberoemd: 'Fans tot in Azië'


UTRECHT - En Utrechts gezin, drie cavia's en meer dan 140.000 volgers op Instagram: Teds huisdieren zijn een waar succesverhaal. Vijf jaar geleden begon hij met het posten van foto's en video's van zijn cavia's op sociale media. Waar dat eerst voornamelijk voor familie en vrienden was, is het bereik de afgelopen jaren enorm gegroeid. Onlangs plaatste het Instagram-account van Instagram zelfs n van zijn video's, wat opnieuw een hele groep nieuwe volgers opleverde.

Op het account, genaamd 'Titorenogpigs', staat een hele lading aan haast idyllisch beeldmateriaal. De cavia's lopen over bruggetjes, door tunnels en in het groene gras van de achtertuin. 'Buff, Wally & Conan welcome you to the city of Pigopolis' staat te lezen in de bio van het account. Ted licht toe: "Het verhaal waarin het plaatsvindt is belangrijk. Dat moet je eromheen bedenken."

Teds en Chantals cavia's zijn wereldberoemd. Zelfs in Azi hebben ze fans


Ted is al vroeg aangestoken met het cavia-virus, vertelt hij. Als kind had hij ze al. Dat de 38-jarige Utrechter nog altijd even graag cavia's houdt, is absoluut geen geheim. Zodra hij nieuwe mensen ontmoet, komt het onderwerp cavia's snel ter sprake. "Mensen vinden het soms best vreemd. Ze vinden het dan zogenaamd kinderachtig. Maar als je kort daarna vertelt dat je meer dan 140.000 volgers hebt, vinden ze het gelijk superinteressant."Het begon ooit met de twee cavia's Tito en Reno. Daar is het account ook naar vernoemd. Inmiddels leven die twee dieren niet meer. "Ze worden niet zo oud", zegt Ted.

Maar de huidige drie cavia's zijn minstens net zo geliefd bij de vele volgers als de vorige twee. De drie leven prinsheerlijk in een handgemaakt hok met meerdere verdiepingen. Buiten in het kruidentuintje knipt Ted wat van hun favoriete snacks voor ze af: peterselie, munt en basilicum. "Dat is een bron van vitamine C voor ze."

Internationale fans
Het account is niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld populair. "Zo'n 25 procent van onze volgers komt uit de VS. Maar we hebben er ook aardig wat uit het Verenigd Konikrijk, Taiwan, Thailand en Rusland", vertelt Ted. Zo komt het regelmatig voor dat n van hun video's van Chinese karakters wordt voorzien en vervolgens verspreid wordt op Taiwanese kanalen.

In Azi zijn ze dol op dit soort video's, weet Ted. "De dieren zien er dik en vrij uit. Dat is het hoogst haalbare in het dierenleven." Ten slotte is het de "positiviteit" die het beestje uitstraalt. "Dat past goed bij het beeld dat mensen zoeken: dat de wereld nog heel veel goedheid in zich heeft."De vele fans willen graag met het gezin in contact komen. "Ze vragen vaak of ze langs mogen komen als ze hier op vakantie zijn bijvoorbeeld." Ook worden de beestjes herkend, vertelt Ted. Bijvoorbeeld in de wachtruimte van de dierenarts. "Dan vraagt iemand ineens: ben jij van dat account?"

Niet gek dus dat Ted honderden berichten per dag binnenkrijgt. "Mensen vragen om tips voor hun zieke cavia, willen een schilderij opsturen of bieden aan dat we bij ze kunnen logeren." Ted probeert iedereen te beantwoorden, vertelt hij. Maar hij werkt natuurlijk ook nog, dus dat moet een beetje tussen de bedrijven door. "Bijvoorbeeld als ik even op de wc zit", zegt hij lachend.

Dat het account zo groot is geworden, was nooit de bedoeling maar dat maakt het niet minder leuk. Ondertussen heeft de familie ook wel alle mogelijk filmpjes opgenomen. De variatie zit hem volgens Ted in kleine dingen: "Een keer een bruggetje, dan een bruggetje dat helemaal doorloopt, dan een keer voor het huis..." Meer dan dat met het ook niet zijn, benadrukt hij. "Het is een beetje als bij een soap."

 Ted en Chantal met de drie beroemde cavia's Ted en Chantal met de drie beroemde cavia's | Foto: RTV Utrecht / Carmen Nelissen


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -