Huisartsen gebruiken kerk Leidsche Rijn als vaccinatie-locatie

Honderden mensen krijgen corona-vaccin in de kerk.
Honderden mensen krijgen corona-vaccin in de kerk. © RTV Utrecht / Caroline Geijsman
UTRECHT - Geen psalmen of gebeden vandaag in de Kerk aan het Lint in Leidsche Rijn. De hele dag hebben huisartsen geprikt en honderden mensen gevaccineerd tegen corona.
Video: Bijna 300 mensen gevaccineerd in de Kerk aan het Lint
De eerdere prikrondes hebben de huisartsen in hun eigen praktijk gedaan. "Maar dat is eigenlijk geen doen", vertelt hoofdassistente Christel van Doren. Dus hebben vijf huisartsen de handen ineen geslagen en zijn de hele dag gaan prikken op een grote locatie. Van Doren: "Naast dat hier veel meer ruimte is, heb je in de praktijk de ruimte ook nodig voor de reguliere zorg. Dus we zijn heel blij dat we hier mogen vaccineren, je loopt elkaar niet de weg en de gewone zorg gaat ook nog door in de praktijk."
In de Kerk aan het Lint in Leidsche Rijn is voldoende ruimte om honderden mensen te vaccineren
In de Kerk aan het Lint in Leidsche Rijn is voldoende ruimte om honderden mensen te vaccineren © RTV Utrecht / Caroline Geijsman
De locatie is de Kerk aan het Lint, daar is voldoende ruimte om de mensen na de vaccinatie ook even een kwartier te laten wachten. En met een aparte achteruitgang is de doorstroming en het houden van 1,5 meter afstand goed mogelijk.
Bijna 300 mensen hebben zich aangemeld om zich te laten vaccineren met het AstraZeneca vaccin. Roos van Kuilenburg is één van de Utrechters die vandaag een prik krijgt. Van Kuilenburg: "Fijn dat we hier gebruik van mogen maken. Ik kom heel vaak in het Máximapark maar ik was nog nooit binnen geweest in de kerk. Het is lekker ruim opgezet en zo kunnen er meer mensen geholpen worden."
Bijna 300 mensen krijgen het AstraZeneca vaccin
Bijna 300 mensen krijgen het AstraZeneca vaccin © RTV Utrecht / Caroline Geijsman

AstraZeneca

De mensen krijgen allemaal het AstraZeneca vaccin. Daar krijgen de huisartsen veel vragen over. Van Doren: "Daar wordt heel veel over gebeld dus we geven veel uitleg over het vaccin." Roos van Kuilenburg kiest vandaag voor een prik, maar heeft wel even nagedacht over het AstraZeneca vaccin: "Ik heb er wel even over nagedacht , want het is toch wel veel in het nieuws geweest. Toen heb ik me er toch even in verdiept. Maar het weegt toch zwaarder dat ik ingeënt ben, dan de enkele uitzondering die last krijgt van de bijwerkingen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.