RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Pandajong Fan Xing is vandaag jarig, maar hij laat zijn moeder de cadeaus uitpakken

1/2
RHENEN - Een speciale pandacake, een ijsje en verschillende speeltjes hangen vanochtend klaar in het pandaverblijf in Ouwehands Dierenpark om de eerste verjaardag van pandajong Fan Xing te vieren. Maar het feestvarken ligt te slapen in zijn binnenverblijf en komt niet naar buiten. Daarom besluit moeder Wu Wen om de cadeaus uit te pakken.

"Je kan zo'n dier echt niet sturen," vertelt hoofd dierenverzorging José Kok. "Hij weet natuurlijk ook helemaal niet dat hij vandaag één jaar oud is. Dus we laten hem lekker slapen."

 Moeder Wu Wen smikkelt van de verjaardagscake. Moeder Wu Wen smikkelt van de verjaardagscake. | Foto: RTV Utrecht / Peter Huting

Vallen en opstaan
Toen Fan Xing een jaar geleden werd geboren, was dat een spannende periode, vertelt Kok. "De eerste paar weken zijn heel belangrijk. Een kleine panda is heel kwetsbaar en weegt maar een paar honderd gram. Maar het ging goed en Fan Xing weegt nu al ongeveer 30 kilo. Dat is honderd keer zo zwaar als toen hij een baby was."

Het leven van een babypanda gaat letterlijk met vallen en opstaan. Dat moet hij namelijk allemaal leren. "We hebben gezien dat zijn moeder Wu Wen hem af en toe zelfs een zetje geeft, zodat hij valt. In het begin krabbelde hij dan beduusd op. Maar nu is hij daar al behoorlijk aan gewend. En dat moet ook, want een panda valt nou éénmaal wel eens."

Panda in coronatijd
Dat er een pandababy geboren is in Ouwehands Dierenpark is natuurlijk super bijzonder. Maar door de coronacrisis kan het grote publiek er nog maar weinig van genieten. De drie sluitingen van het dierenpark kosten handen vol geld, vertelde directeur Robin de Lange eerder tegen RTV Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -