RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hete zomer op komst: grote kans op tropische dagen

PROVINCIE UTRECHT - Wie van warm weer houdt, gaat een fijne zomer tegemoet. Het wordt naar verwachting een zomer met hete periodes en zon, afgewisseld met buien en koeler weer. "De kans dat het een compleet verregende zomer wordt, is klein", zegt Yannick Damen, meteoroloog bij Weeronline.

De zomer lijkt daarmee op die van 2019. Toen waren er zeer hete periodes in juni, juli en augustus, maar de weken daartussen waren een stuk koeler. Het weerbeeld heeft te maken met de temperatuur in andere Europese landen. In Zuid-Europa wordt een zomer met hoge temperaturen verwacht, daar pikken wij een graantje van mee als er een zuidenwind staat. Dan kan het in Nederland wel meer dan 35 graden worden.

Als de wind uit het westen komt, wordt het een stuk minder warm, omdat het water van de Noordzee flink kouder is dan afgelopen jaren. Er zijn daardoor grote temperatuurverschillen tussen het binnenland en de kust. "Van ernstige droogte is waarschijnlijk geen sprake, omdat er ook buiige weken zijn", zegt Damen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -