RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

ZPC Amersfoort na ongekend spannende finale uitgeschakeld in play-offs

1/2
AMERSFOORT - Het is ZPC Amersfoort niet gelukt om door te dringen tot de halve finale van de play-offs om de landstitel. De Amersfoorters werden zondag in het beslissingsduel met GZC Donk via shoot-outs uitgeschakeld.

Het duel was in de reguliere speeltijd in 10-10 geŽindigd. Na acht strafworpen klom GZC Donk als winnaar uit het bad. Vrijdag had de ploeg uit Gouda al de eerste wedstrijd in de best-of-three gewonnen. ZPC Amersfoort won zaterdag het tweede duel waardoor er zondag een beslissingsduel moest worden gespeeld.

ZPC begon goed
In een doelpuntrijk eerste kwart kwam ZPC op 5-4 voorsprong. In de tweede acht minuten wisten de Amersfoorters het doel schoon te houden en er zelf drie bij te maken: 8-4.

In het derde kwart maakte GZC Donk de marge iets kleiner. Het werd 9-6. Maar in de laatste periode maakten de bezoekers het weer helemaal spannend. Ze kwamen terug tot 9-8.

ZPC herpakte zich en bracht de marge al snel weer naar twee: 10-8. Met nog twee minuten te gaan vond GZC Donk weer de aansluitingstreffer en zelfs de gelijkmaker, de 10-10. Dat was ook de eindstand.

Beslissing via strafworpen
De beslissing moest dus vallen via strafballen. De eerste drie strafworpen van beide ploegen gingen raak. Hierna lieten de doelmannen zich zien. Aan beide kanten werden de vierde en vijfde strafworp gemist. De reguliere reeks eindigde in 3-3.

Hierna werd het sudden death. GZC Donk scoorde, ZPC scoorde: 4-4. De zevende strafworp werd door beide ploegen gemist. Bij de achtste strafworp viel de beslissing. GZC Donk scoorde wel, ZPC Amersfoort miste. Eindstand: 5-4. Hierdoor werd ZPC Amersfoort uitgeschakeld. GZC Donk neemt het volgend weekend in de halve finale op tegen het Utrechtse UZSC.

 De waterpoloŽrs van Donk vieren de overwinning De waterpoloŽrs van Donk vieren de overwinning | Foto: RTV UtrechtHeb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -