RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Reisbranche hoopt op 'gele plekjes' op wereldkaart


PROVINCIE UTRECHT - Als het aan de reisbranche ligt gaan we deze zomer nog op vakantie naar het buitenland. Volgens branchevereniging ANVR worden er al mondjesmaat reizen geboekt. Mogelijke versoepelingen voor reizen naar het buitenland na 15 mei moeten daarbij helpen.

Wat 'gele plekjes' op de wereldkaart, daar hoopt Mirjam Dresme van reisbranchevereniging ANVR op. Tot 15 mei geldt voor de hele wereld code oranje: en dat betekent in ieder geval niet op vakantie naar het buitenland. Dresme: "Wij hebben nog steeds de hoop en de verwachting dat we op 15 mei te horen krijgen dat de reisadviezen per land beoordeeld gaan worden."

Mirjam Dresme van ANVR in gesprek met Bob van Beeten van Utrecht is Wakker.


Wat de ANVR betreft kunnen mensen met een gerust hart boeken. Dat is geen vreemd advies van een vertegenwoordiger van de reisbranche, maar volgens Dresme lopen mensen die nu een vakantie boeken geen risico. Als een reis toch niet door kan gaan is een vakantie in overleg met de aanbieder om te boeken of krijg je binnen veertien dagen je geld terug. "Dus je hebt zekerheid als je bij een ANVR organisatie boekt." Ook in het geval van een faillisement krijg je bij aangesloten reisbureaus nog geld terug, verzekert Dresme.

Bij reisbureaus leeft de hoop dat er 'een redelijk normale zomer' voor de deur staat. "Er worden al zomervakanties geboekt. Natuurlijk, ik geef het toe, gebeurt dat mondjesmaat." De komst van Europees vacinatiepaspoort, of EU Covid-19-certificaat', kan daarbij helpen zegt Dresme. Daar werd al over gedabatteerd, in juli zou zo'n paspoort er moeten zijn. "Wij zijn blij met die eerste stap", zegt Dresme. "Maar het neemt nog wel wat tijd in beslag."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -