RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Grote insecten en #meto in beginnende beeldentuin op de Galecopperdijk


NIEUWEGEIN - Op de Galecopperdijk in Nieuwegein ontstaat langzaam een Beeldentuin op open terrein van scrap metal artist Nils van Went. In zijn loods vervaardigt hij beelden en kachels.

 Nieuwe beelden voor in de beeldentuin Nieuwe beelden voor in de beeldentuin | Foto: RTV Utrecht

Het terrein van Nils op de Galecopperdijk hoort bij zijn stuk grond. "Maar het is zo'n natuurlijke doorloop. Veel buurtbewoners lopen hier met hun hond of wandelen over de Galecopperdijk. Dus nu ik m'n beelden hier ook neerzet, wordt het automatisch een beeldentuin.'

 Nils van Went aan het werk in zijn loods Nils van Went aan het werk in zijn loods | Foto: RTV Utrecht

De beelden maakt hij met schroot en afvalmetaal. Hij koopt dat op per kilo bij een sloperij. Terug in de loods maakt hij daar onder meer kachels mee die hij verkoopt en verhuurt. Daarnaast maakt hij vrij werk, zoals de reeks beelden die nu in de beeldentuin staan.

Overigens zullen bezoekers van festivals enkele van deze beelden ook herkennen. Nils verzorgde voor corona met z'n beelden en kachels ook de aankleding van menig festival.

Klik hier voor meer info over Nils van Went. Hieronder kunt u zien hoe er een nieuw beeld wordt geplaatst en waarom het de titel #meto (en geen #metoo) heeft.

Nils van Went bouwt aan een beeldentuin

Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half 9 en het programma wordt daarna elk uur herhaald.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -