RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuwegein opent negende vaccinatielocatie in de provincie

PROVINCIE UTRECHT - In de Beursfabriek in Nieuwegein is vandaag een vaccinatielocatie geopend. In het gebouw, waar normaal gesproken evenementen plaatsvinden, is ruimte genoeg om tienduizend mensen per dag te kunnen vaccineren. Het is de negende plek in de provincie Utrecht waar je gevaccineerd kan worden.

De locatie is bedoeld voor inwoners van Nieuwegein en buurgemeenten. Mensen krijgen van de huisarts, de GGD of het RIVM een oproep om zich in het Beursgebouw te laten prikken. Het personeel start met het toedienen van het Pfizer-vaccin.

De locatie heeft 16 priklijnen, genoeg om maximaal tienduizend mensen per dag te kunnen vaccineren. Het is een van de grotere priklocaties van de GGD. De organisatie verwacht, zeker met de aanstaande levering van vaccins van andere leveranciers, om de komende weken 'serieuze aantallen' te gaan verwerken.

Genoeg mensen
Hierbij is de GGD afhankelijk van de het maximaal aantal vaccins per locatie. GGD-woordvoerder Lennart van Trigt: "De leveringen liggen nog onder het door ons gewenste niveau." Op de locatie is de GGD er in ieder geval klaar voor: de faciliteiten en de mensen zijn aanwezig.

De Beursfabriek is een evenementenlocatie met ruimte voor kleine, middelgrote en grote beurzen, feesten en evenementen. Trigt benadrukt dat de hal is gekozen vanwege de goede bereikbaarheid, het grote aantal parkeerplekken en de veilige doorloop in het gebouw.

De priklocatie is zeven dagen per week geopend van 8.00 uur tot 20.00 uur. Naar verwachting blijft de locatie geopend tot eind september. Dan moet iedereen in Nederland zijn gevaccineerd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -