RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Waarschuwing voor harde wind, GGD sluit teststraten, herdenkingsvlucht afgelast


PROVINCIE UTRECHT - In heel het land geldt sinds vanochtend code geel vanwege zware windstoten. Volgens het KNMI kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden van het weer en kan het met name aan de westkust, het Waddengebied en in het zuidoosten flink gaan stormen.

Vanwege het onstuimige weer heeft de GGD uit voorzorg een aantal coronateststraten gesloten. In de provincie Utrecht zijn nu drie locaties dicht. Eerst sloot Woerden de deuren, daarna volgden ook Veenendaal en Vianen.

De GGD heeft mensen met een afspraak gebeld om die te verzetten. ''Vooral bij windstoten boven de 7, 8 worden de locaties te gevaarlijk voor medewerkers en bezoekers'', zegt Joop Blok van de GGD. ''De afgelopen periode zijn twee keer schermen omgevallen, maar op dit moment lijkt het mee te vallen.''

Problemen levert dit verder niet op, zegt Blok. ''We hebben voldoende capaciteit, daarom konden we het besluit makkelijk nemen. Alles staat nog, dus zoals het nu naar uitziet kunnen we morgen overal weer open.''


Herdenkingsvlucht afgelast
Door de harde wind gaat ook de herdenkingsvlucht van militaire vliegtuigen boven Vijfheerenlanden niet door. "De verwachte weersomstandigheden zijn van dien aard dat een veilige vluchtuitvoering met dit soort typen vliegtuigen helaas niet mogelijk is", laat de organisatie weten. "We danken de deelnemende gemeenten en organisaties en hopen de vlucht in 2022 weer uit te kunnen voeren."

De verwachting is dat code geel aanhoudt tot vanavond 18.00 uur. In het hele kunnen vooral tijdens buien zware windstoten voorkomen tot circa 80 km/u, in de Limburgse heuvels tot 90 km/u. De wind waait uit het zuidwesten en draait in de loop van de middag naar een westelijke richting. Later in de middag en avond neemt de wind van het zuiden uit af en zullen de windstoten geleidelijk verdwijnen, zo luidt de verwachting.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -