RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Man uit Rhenen krijgt 3 jaar cel voor verkrachting van psychisch kwetsbare vrouw uit Oudewater

OUDEWATER/RHENEN - Een 65-jarige man uit Rhenen is voor verkrachting en belaging van een psychisch kwetsbare vrouw uit Oudewater tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld. Ook vindt de rechtbank in Utrecht bewezen dat Henk van M. in Polen gehuurde graafmachines en schaarliften heeft verduisterd om ze door te verkopen.

Naast de celstraf heeft de rechtbank de man een contactverbod van vijf jaar opgelegd met het slachtoffer van de verkrachting. Ook moet hij haar een schadevergoeding van ruim 13.000 euro betalen. Voor elke keer dat hij direct of indirect contact met haar probeert te leggen, riskeert hij een maand celstraf.

Verkrachtingen
Bij de strafbepaling legt de rechtbank de nadruk op de gepleegde verkrachtingen. De officier van justitie eiste 6 jaar cel, omdat Van M. de vrouw vele malen zou hebben verkracht. Maar volgens de rechtbank is er slechts in twee gevallen voldoende bewijs. Verder wegen de rechters in strafverminderende zin mee dat de relatie tussen de twee "een grillig, onvoorspelbaar verloop kende waarbij elkaar aantrekken en afstoten centraal stonden."

Henk van M. had volgens de rechtbank tegen haar wil seks met de 34-jarige vrouw, die kampt met ernstige psychiatrische problemen. Tijdens de zitting twee weken geleden kwamen daar ontluisterende details over naar buiten. Ook bleef Van M. de vrouw en haar familie jarenlang stelselmatig belagen, nadat zij herhaaldelijk had aangegeven dat zij geen contact meer wilde en er zelfs een stopgesprek was geweest.

Lees ook: OM eist 6 jaar cel voor herhaaldelijk verkrachten van psychisch kwetsbare vrouw uit Oudewater

Oplichting
Met deze uitspraak is de zaak tegen Henk van M. nog niet klaar. De man wordt ook nog verdacht van oplichting van het slachtoffer. Hij wilde haar spaargeld gebruiken voor autohandel en beleggingen en zij zou dat met flinke rente terugkrijgen. Volgens het OM opende hij met haar een rekening waarop zij het geld kon storten, maar heeft hij niets terugbetaald.

Omdat de verdediging de vrouw opnieuw als getuige wil laten horen, werd de behandeling van deze verdenking uitgesteld. Ook in deze zaak riskeert de man uit Rhenen een gevangenisstraf. Het slachtoffer wil bovendien dat hij ruim 30.000 euro terugbetaalt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -