RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Biogascentrale Bunschoten blijft in afwachting van Raad van State zeker twee weken langer open

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De biogascentrale in Bunschoten mag in ieder geval tot 20 mei openblijven in afwachting van een uitspraak van de Raad van State. Het bedrijf moest van de rechtbank vanwege een integriteitskwestie eigenlijk aanstaande vrijdag sluiten, maar daartegen ging de centrale in hoger beroep. De Raad van State bepaalt nu op 20 mei of de centrale zolang het hoger beroep loopt de deuren open mag houden.

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad had daar eerder nee tegen gezegd, maar vindt nu dat het bedrijf op 20 mei toch toelichting mag komen geven. De centrale gaf na de uitspraak van de rechter eind maart al aan dat de centrale nooit in zes weken opgedoekt zou kunnen worden, maar dat dat maanden of zelfs een jaar zou kunnen kosten.

De rechtbank besloot eind maart dat de centrale dicht moest, nadat de provincie afgelopen zomer de vergunningen had ingetrokken. Volgens de provincie bestaat er namelijk "een ernstig gevaar dat het betreffende bedrijf de vergunningen zal gebruiken om geld afkomstig van strafbare feiten te investeren, of strafbare feiten te plegen". Vanwege een geheimhoudingsplicht kan de provincie niet zeggen waar het bedrijf precies van verdacht wordt, maar vermoedelijk gaat het om een grote fraudezaak omtrent illegale meststoffenhandel waar het bedrijf al langer in verwikkeld is.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -