RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Oppositiepartijen Amersfoort eisen snel uitleg over vertrek wethouder Buijtelaar

AMERSFOORT - Diverse fracties in de oppositie van de Amersfoortse raad willen sneller tekst en uitleg van het college over het vertrek van wethouder Hans Buijtelaar. Meerdere partijen hebben een vervroegd debat aangevraagd op dinsdag 11 mei bij burgemeester Bolsius over het opstappen van de bestuurder.

Buijtelaar vertrekt vanwege de problemen bij de westelijke rondweg. Zo werd de aanbestedingsperiode verlengd omdat aannemers de vrijgemaakte 68,3 miljoen euro te weinig geld vinden.

Ook besloot de gemeenteraad daarna dat er een goedkopere variant onderzocht moet worden. "De aanbesteding kent een forse tegenslag en heeft geleid tot frictie in de coalitieverhoudingen", zo schreef hij aan de raad in zijn afscheidsbrief.

Geen vervanger
Maar dat schrijven is volgens de partijen niet genoeg. Er moet zo snel mogelijk mondelinge verantwoording worden afgelegd door het college, zo vindt de oppositie bestaande uit de SP, Amersfoort2014, DENK, Lijst Molenkamp en Lijst Sanders.

Ook willen ze aankaarten dat er geen vervanger voor Buijtelaar hoeft te komen. Een van de zittende collegeleden kan het dossier op zich nemen om geld te besparen, zo staat in een motie die tijdens dat debat ingediend gaat worden. Volgens de partijen is de tijd tussen nu en de gemeenteraadsverkiezingen te kort om nog iemand goed in te werken.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -