Busstaking: overleg levert niets op

UTRECHT - Het gesprek tussen buschauffeurs uit Woerden en Wijk bij Duurstede en Connexxion heeft niks opgeleverd. Dat zegt de woordvoerder van de chauffeurs Van Oostrom.
Woensdag brak een staking uit bij het busbedrijf. In totaal stonden zo'n zestig bussen stil. Chauffeurs legden het werk neer omdat ze de agressie tegen buschauffeurs spuugzat zijn en vrezen dat er doden gaan vallen. Ze eisten maatregelen van Connexxion. De staking werd pas opgeheven toen Connexxion aangaf met de stakers in gesprek te willen gaan. Dat leverde dus niks op blijkt nu waardoor een tweede staking nu nog steeds in de lucht hangt.

STEEKPARTIJ BREUKELEN

In Woerden en Wijk bij Duurstede stonden zo'n zestig bussen stil. Aanleiding voor de protestactie was de steekpartij in een Connexxionbus in Breukelen, afgelopen vrijdag. Een buschauffeur werd toen neergestoken omdat hij opkwam voor passagiers.

GRIMMIG

De sfeer tussen busbedrijf Connexxion en de stakende chauffeurs in Woerden en Wijk bij Duurstede was vanochtend grimmig. Volgens de chauffeurs wilde Connexxion niet eens praten. Twee chauffeurs werden voor even geschorst en mochten niet meer op het Connexxionterrein komen.

REACTIE CONNEXXION

Connexxion noemde het onzin dat er niks wordt gedaan aan de veiligheid van chauffeurs en zei dat het bedrijf wel degelijk wil praten. Volgens hen zijn er al diverse maatregelen genomen, zoals cameratoezicht in de bus.
Beluister de live-reportages van Leonie de Jong.

Grimmige staking van buschauffeurs Connexxion
Grimmige staking van buschauffeurs Connexxion (2)
Grimmige staking van buschauffeurs Connexxion

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.