Instellingen

Tips en foto's in zaak baby Lilly

UTRECHT - De politie heeft foto's vrijgegeven in de zaak rond baby Lilly. Het meisje werd afgelopen zondag te vondeling gelegd bij het Diakonessenhuis in Utrecht.
De politie heeft foto's verspreid van de doek waarin de baby was gewikkeld, maar ook van getuigen en van een zwart H&M-hemdje dat Lilly aan had toen ze werd gevonden. De politie hoopt hiermee te kunnen achterhalen wie de moeder is. Vanavond wordt in Bureau Hengeveld ook uitgebreid aandacht besteed aan baby Lilly.

TIPS

De politie Utrecht heeft tien tips binnengekregen over vondeling Lilly. Sommige tipgevers reageerden op het signalement van de mogelijke moeder. Er hebben ook mensen gebeld die bij een zwangere buurtbewoonster na de bevalling geen baby thuis zagen. De politie onderzoekt de tips en bekijkt of er op opnames van beveiligingscamera's in de omgeving nog meer informatie te vinden is. Ook wordt gezocht naar een vrouw die langs de vindplaats van Lilly fietste.

DE ZAAK

Zondagmiddag rond 15.45 uur vinden voorbijgangers een kindje op een veldje aan de Burgemeester Fockema Andrealaan in Utrecht. De politie wordt gebeld en het kindje wordt naar de eerste hulp gebracht. De politie heeft via de media contact gehad met een getuige die aangeeft dat hij een vrouw rond 15.15 uur op de plek waar later het kindje is gevonden heeft zien zitten. De vrouw zat voorovergebogen en had iets wits in haar handen.

SIGNALEMENT

* Circa 30 jaar

* Zwart haar tot op de schouders

* Slank postuur

* De vrouw had lichte kleding aan.

* De getuige denkt dat ze een lichtblauwe jas aan had.
Het hoeft niet de moeder te zijn, het kan ook iemand anders zijn die de baby neergelegd heeft.
De politie maakt zich zorgen om de vrouw en wil haar snel vinden of met haar in contact komen. De baby is in goede gezondheid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.