Kort nieuws: Schoolwoningen naar Veenendaal

REGIO - De schoolwoningen aan de Mispel in Rhenen verhuizen naar Veenendaal. Dat kan door een grenscorrectie tussen beide gemeenten. Het is een praktische ingreep om alle schoolwoningen in één gemeente te houden. Zo betalen ze hetzelfde WOZ-tarief en is één gemeente verantwoordelijk voor het ophalen van huisvuil. De afspraak is wel dat Veenendaal in ruil drie fietspaden gaat beheren.
* Annie Koenders van de SP heeft afscheid genomen van de gemeenteraad. Ze treedt terug wegens gezondheidsredenen. Vanaf april 2008 heeft zij zich bezig gehouden met grootstedenbeleid, sociale zaken en arbeidsmarktbeleid, diversiteit en integratie, welzijn en WMO. Nicole van Gemert, ook lid vna de Statenfractie volgt haar op.
* In Linschoten is een bromfietsster geschept. Het 17-jarige meisje werd op een kruising bij de Reinaldaweg aangereden door een auto. De 26-jarige automobiliste zag het meisje over het hoofd bij het afslaan. De bromfietsster raakte gewond en moest met een ambulance naar het ziekenhuis.
* In Houten hebben twee piepjonge vandalen een heg in brand gestoken. De jongens - 10 en 11 - hadden het gemunt op een coniferenhaag aan de Zomervlinderberm. De brandweer moest het vuur blussen en de politie wist de jongens aan te houden. De ouders zijn op de hoogte gebracht.
* Bestuursvoorzitter Zuiderwijk van Tergooiziekenhuizen dreigt de vestiging in Hilversum te sluiten. Ze is het gezeur van de politiek over haar plannen om van de locatie Hilversum een dagziekenhuis te maken zat. Zuiderwijk heeft alle fractievoorzitters uitgenodigd voor een besloten overleg over de toekomstplannen. Volgens de SP-fractie (in de Gooi & Eemlander) een bizar tafereel waarbij een zaal vol politici werd bedreigd.
* Een 26-jarige man uit Utrecht is aangehouden voor het bedreigen van cafépersoneel met de dood. De verdachte ging door het lint op de Willem Dreeslaan en richtte ook vernielingen aan. Hij kon op aanwijzen van het cafépersoneel thuis worden aangehouden.
* Een woninginbraak in Maarssen in juni is alsnog opgelost. Op 11 juni werd er ingebroken in een woning aan de Raadhuisstraat. Forensisch onderzoek hebben DNA-sporen opgeleverd, en die hebben geleid naar een 21-jarige man uit Amsterdam.
* De PvdA in Houten maakt zich zorgen over het aantal kinderopvangplaatsen in de gemeente. De partij vraagt zich af of het college de initiatieven voor extra opvangplekken wel goed ondersteund. Houten kent al lange tijd een tekort aan kinderdagverblijven en kondigde eerder dit jaar aan om kleinschalige opvang in woonwijken te stimuleren. Volgens de PvdA is dat door de huidige regelgeving vaak nog moeilijk te organiseren.
* De politie in Utrecht heeft vannacht drie mannen aangehouden, omdat ze fietsen vernielden. Het trio uit Utrecht en Culemborg stond bij een stalling op het Smakkelaarsveld of fietsen te dansen. Ze werden op heterdaad gezien via cameratoezicht en zullen de schade aan 20 fietsen moeten vergoeden.
* Onbekenden hebben vannacht geprobeerd de pinautomaat van een bank in Huizen op te blazen. De poging mislukte, alleen een ruit van het bankkantoor sneuvelde. Er is niemand aangehouden.
* Utrechter Maarten van der Pas heeft met Robert van den Oever een boek geschreven over het Nederlandse sportautowagenmerk Spyker. 'Spyker, een dollemansrit' gaat over de enerverende weg die Spyker sinds de heroprichting heeft afgelegd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.