RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechters gezocht die CO2-voetafdruk bij willen houden

UTRECHT - De Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) zoekt mensen uit onze provincie die via een app bij willen houden hoeveel CO2 ze uitstoten. Ze hopen daarmee meer inzicht te krijgen in het verband tussen woonomgeving en duurzaam gedrag.

Mensen die meedoen moeten van 17 mei tot en met 11 juli in een app bijhouden welke keuzes ze maken. Denk aan de fiets of de auto pakken, vlees of vegetarisch eten en afval wel of niet scheiden.

Het onderzoek wordt gedaan om meer inzicht te krijgen in duurzaam gedrag en waar mensen makkelijker duurzame(re) keuzes maken. Ze vragen daarom inwoners van een aantal uiteenlopende wijken naar de keuzes die zij maken. Met de uitkomsten willen ze bestaande en nieuwe woonwijken prettiger, gezonder en duurzamer maken.

Jaap Rodenburg van de NMU is niet bang dat mensen sociaal wenselijke antwoorden gaan geven: "We drukken mensen wel op het hart goed bij te houden wat er echt gebeurt, maar er zijn natuurlijk geen foute antwoorden. We zijn gewoon echt benieuwd wat de verschillen tussen mensen zijn. Of het bijvoorbeeld uitmaakt of je in een villa of een flat woont, of het makkelijker of moeilijker is om je afval te scheiden."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -