Kort nieuws: Zwemlust Nieuwersluis algenvrij

REGIO - De provincie heeft het zwemverbod in het zwembad Zwemlust in Nieuwersluis opgeheven.
Het zwemverbod ging ruim een week geleden in, omdat er blauwalg werd aangetroffen in het buitenbad. Bij de laatste controle bleek het aantal gifstoffen in het water acceptabel.
* Op de Reigerstraat is vanmiddag een vrouw gewond geraakt toen ze tegen een hoogwerker fietste. Die was daar geparkeerd wegens werkzaamheden. De vrouw is met lichte verwondingen aan haar hoofd naar het ziekenhuis gebracht voor controle.
* Het Interstedelijk Studenten Overleg in Utrecht doet dinsdag niet mee aan de actie voor meer investeringen in het onderwijs. De actie was een initiatief van de Landelijke Studenten Vakbond. Volgens het ISO is het erop gaan lijken dat de actie alleen tegen de bevriezing van de studiefinanciering gericht is EN daar staat de studentenorganisatie niet achter.
* Bij een aanrijding in Amersfoort zijn drie fietsers onderuit gegaan en lichtgewond geraakt. De twee jongens en een meisje van 13 en 15 jaar oud fietsten op de Vlasakkerweg, toen ze werden ingehaald door een man op een brommer. Hij raakte het drietal, waardoor ze ten val kwamen, maar reed direct door. De 45-jarige kon met behulp van het kenteken worden achterhaald.
* Een inbreker ging een huis aan de Burgemeester van Trichtlaan in Wilnis binnen, maar er was nog iemand thuis. Toen de dief daar achter kwam, ging hij er van door. De politie is nog op zoek naar de man.
* Vrijdagmorgen heeft een jongeman in een horecagelegenheid in Utrecht een vrouw mishandeld. Volgens de politie begon het met een korte woordenwisseling, en snel daarna vloog de man haar aan. Op het Lucasbolwerk kon hij door de politie worden aangehouden.
* Op de Biltse Rading tussen Utrecht en De Bilt is een automobilist over de kop gevlogen. De auto belandde ondersteboven in het water. De bestuurder kon volgens de politie zelf uit het voertuig kruipen. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk is gebeurd. Het autowrak is met een takelwagen op het droge getrokken.
* Alcoholinstituut Stap in Utrecht protesteert tegen een promotiecampagne voor Jägermeister gericht op de horeca. Vooral de kreet 'genereert impulsaankopen' om de Jägermeister-tap te promoten roept ergernis op.
Volgens het Nederlands Dagblad heeft Stap heeft een open brief gestuurd aan Jägermeister met de oproep om de campagne te staken.
* Gemeente De Bilt heeft de week van 21 september tot en met 25 september uitgeroepen tot de vrijwilligersweek. Zo'n 100 medewerkers van de gemeente De Bilt zetten zich onder leiding van de stichting Samen voor De Bilt in voor elf maatschappelijke projecten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.