Utrecht akkoord met nieuwbouw Leger des Heils

UTRECHT - Het college van B&W is akkoord met de nieuwbouwplannen van het Leger des Heils. De welzijnsorganisatie wil de huidige opvangplaats op de Oudwijkerveldstraat vervangen door een nieuw gebouw.
Op de Oudwijkerveldstraat heeft het Leger al sinds 1958 een 24-uurs laagdrempelige voorziening voor dak- en thuislozen. Omdt het gebouw niet meer te renoveren was, kwam het Leger met een nieuwbouwplan.
Het eerste plan is afgewezen, maar het college gaat nu akkoord met een kleiner gebouw, waar 22 crisisopvangplaatsen en twaalf plaatsen voor opvang en medische verzorging van zieke dak- en thuislozen zijn. Het aantal opvangplekken wordt daarmee met twee kleiner.

HOGER

Er is een bestemmingsplanwijziging nodig voor realisatie van het nieuwbouwplan, omdat het nieuwe gebouw hoger en groter wordt nu mag. De plannen zijn tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente, die een open binnentuin adviseerde. Daarom is het gebouw hoger dan de vorige.
Omwonenden hebben al aangegeven het niet eens te zijn met de plannen. Ze vinden het gebouw ook in de nieuwe plannen te groot. Verder vrezen ze de geluidsoverlast tijdens de bouw, die vijftien maanden gaat duren.
Wel is afgesproken in de toekomst de overlast van de dak- en thuislozen te verminderen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.