Grootschalige fietsendiefstal opgespoord

PROVINCIE UTRECHT - Een groot politie-onderzoek in Nieuwegein naar fietsendieven heeft achttien verdachten en dertig gestolen fietsen opgeleverd.
Het onderzoek startte woensdag 24 juni toen de politie zag dat de twee jongens van 15 jaar op fietsen reden met een open slot. Bij het natrekken van de framenummers bleek dat de fietsen op station Houten waren gestolen. Bij de diefstallen werd gebruik gemaakt van een loper. De twee verdachten bekenden tijdens het verhoor meerdere fietsen te hebben gestolen.
Gedurende het onderzoek kwamen steeds meer verdachten in beeld die fietsen hadden gestolen of gestolen fietsen hadden gekocht. Het ging in totaal om achttien verdachten en dertig fietsen. De verdachten zijn allemaal op het politiebureau gehoord. Het gaat om twaalf minderjarige verdachten tussen de 14 en 17 jaar en afkomstig uit Nieuwegein, Vianen, Utrecht, Vleuten en IJsselstein.
De zes meerderjarige verdachten zijn tussen de 18 en 42 jaar en komen uit Nieuwegein en Utrecht. De fietsen werden gestolen in Houten, Nieuwegein en Vianen.
Het dossier ligt nu bij het Openbaar Ministerie voor verdere behandeling.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.