Instellingen

Auto rijdt Esso binnen: één dode

GORINCHEM - Een automobilist is maandagmiddag in volle vaart de Esso-tankshop binnengereden langs de A27 bij Hoogblokland, tussen Meerkerk en Gorinchem. Daarbij viel één dode. Zes personen raakten gewond, van wie er drie slecht aan toe zijn. De ravage is enorm.
De auto reed volgens getuigen in volle vaart het tankstation binnen en botste bovenop een andere auto die bij de pomp stond. De twee wagens schoten vervolgens winkel in. Het is nog onduidelijk hoe het heeft kunnen gebeuren.
Twee traumahelikopters werden na het ongeluk ingezet. Het tankstation, dat korte tijd in brand stond, is afgezet met schermen. Er was geen explosiegevaar.
Het incident gebeurde aan de kant van de rijbaan richting Breda. Het is nog onduidelijk of het om een ongeluk,aanslag of overval gaat. De A27 tussen Noordeloos en knooppunt Gorinchem werd afgesloten. Daardoor ontstond een lange file. De politie is begonnen met een sporenonderzoek.
Opmerkelijk is dat maandag nog een man uit Soest terecht stond omdat hij vorig jaar een tankstation bij Nieuwegein zou hebben geramd. Voor hem werd vrijspraak geëist omdat er iets mis zou zijn geweest met de remmen van de auto.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.