Kort nieuws: Wit licht toch Oscar-inzending

REGIO - The Silent Army,de internationale bewerking van de film Wit Licht van de Utrechtse regisseur Jean van de Velde,is dit jaar toch de Nederlandse Oscarinzending. De producenten van andere films dreigden met een kort geding. Zij betwijfelen of het oorlogsepos wel voldoet aan de voorwaarden om te worden ingezonden
* In Veenendaal is een 21-jarige man beroofd. Hij stond 's avonds rond half elf op de Groeneveldselaan te wachten. Plotseling doken twee mannen op een donkere scooter op. Toen zij langsreden griste een van hen de telefoon van de 21-jarige man uit zijn handen. Daarna verdween de scooter. De politie zoekt nog naar de twee jongemannen op de scooter.
* Nederlandse wijn wordt steeds populairder. 186 Wijngaarden zijn op dit moment goed voor een productie van ruim 1 miljoen flessen. Dat blijkt uit onderzoek van Wijnkoperij Henri Bloem in Amersfoort. Opvallend is dat de bekendheid van Nederlandse wijn onder Nederlanders nog zeer gering is. Aan de kwaliteit ligt het niet, want ook bij internationale concoursen vallen Nederlandse wijnen in de prijzen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.