Instellingen

Kort nieuws: Diefstal uit Soester kledingbox

REGIO - In Soest zijn twee vrouwen opgepakt omdat zij kleren uit een kledingbox voor het goede doel visten. De vrouwen werden in de buurt van de Gerrit van der Veenstraat aangehouden met twee volle winkelwagens. De dieven moesten mee naar het bureau.
* Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan een ramkraak in Eemnes. De daders reden in juli een Porsche Cayenne naar binnen bij een bedrijf dat tuin- en parkmachines verkoopt. Twee beveiligers werden door de daders aangevallen en neergeslagen. Woensdagavond besteedt ook Bureau Hengeveld op RTV Utrecht weer aandacht aan de zaak.
* Het thema van de Kinderpostzegelactie 2009 is 'Laat Kinderen Leren'. Vanaf morgen gaan zo'n 240.000 kinderen de straat op om zegels en kaarten te verkopen. In de provincie Utrecht doen 390 basisscholen mee. De opbrengst van de verkoopactie gaat naar projecten waarin veiligheid en ontwikkeling van kwetsbare kinderen centraal staat.
* Twee fietsers zijn in Woerden frontaal op elkaar gebotst. De fietsers reden over de Barwoutswaarder. Eén van hen hield waarchijnlijk niet genoeg rechts en ze kwamen in bosting. Ze zijn allebei met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
* Utrecht gaat samen met vier partners een visie ontwikkelen voor De Uithof en omgeving. Hierbij gaat om plannen op ecologisch, landschappelijk en recreatief gebied. Daarvoor is vanmiddag de intentieovereenkomst getekend, '4U'. De vier partners zijn de stad Utrecht, de Universiteit, het Universitair Medisch Centrum en Het Utrechts Landschap.
* Vier jongeren hebben in Harmelen een boete gekregen omdat ze agenten hadden beledigd. De vier hingen met vrienden rond op de Wilhelminalaan. Buurtbewoners vonden dat ze te veel lawaai maakten en belden de politie. Agenten vroegen de jongeren naar de speciale hangplek even verderop te gaan. De jongeren gingen inderdaad, maar vier van hen scholden de agenten uit. Zij kregen een boete.
* In Utrecht is een automobilist op de kop in een greppel beland. De man reed maandagavond op de Hogeweide toen hij de controle over het stuur verloor. Hierop sloeg de auto over de kop en belandde in een sloot zonder water. Omstanders haalden de 23-jarige bestuurder uit de wagen. Hij had diverse botbreuken en moest naar het ziekenhuis. De politie denkt dat de man te snel reed.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.