Instellingen

Nederlands Film Festival van start

UTRECHT - In Utrecht begint vandaag de 29ste editie van het Nederlands Film Festival. De komende weken beleven tientallen Nederlandse films hun première in de stad.
Vooruitlopend op de grote opening van woensdagavond, met de film Tramontana, was er dinsdagavond al de eerste vertoning van de film Lover of Loser, naar het boek van Carry Slee. De première trok veel BN'ers naar de rode loper bij de Stadsschouwburg.
Met een uitgebreid programma brengt het Film Festival dit jaar een eerbetoon aan de acteur Jack Wouterse. Het Filmfestival duurt tot en met 2 oktober en wordt traditiegetrouw afgesloten met de uitreiking van de Gouden Kalveren.
RTV Utrecht besteedt op UStad volop aandacht aan het festival, onder meer in Utrecht Filmstad 2009. Elke avond ziet u reportages over het festival en een korte film van een Utrechtse maker. Ook sprak een verslaggever met festivaldirecteur Doreen Boonekamp, die na zestien festivals afscheid neemt.
Op 29 september zendt UStad om 22.30 uur een talkshow uit vanaf de Neude met presentator Matthijs van Nieuwkerk. Hierin zijn alle genomineerden voor de Gouden Kalveren te gast.
Meer informatie op www.nff.nl.

Directeur neemt afscheid na zestiende filmfestival
De rode loper is uitgelegd voor het Filmfestival

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.