Zorg om tijdelijke winkelruimte Hoog Catharijne

UTRECHT - Ondernemers in Utrecht vrezen dat er tijdens de verbouwing van Hoog Catharijne te weinig tijdelijke winkelruimte is. Dat bleek dinsdagavond tijdens een ondernemersbijeenkomst over het stationsgebied.
De locaties zijn nodig om de winkels ook tijdens de renovatie open te houden. Beheerder Corio zet zich volgens de winkeliers te weinig in om genoeg tijdelijke winkelruimtes te realiseren.
"Wettelijk gezien staat Corio in hun recht door ondernemers tijdelijke ruimte te weigeren", zegt een woordvoerder van de winkeliers. "Maar het zou wel netjes zijn als de verhuurder de vaste huurders tegemoet zou komen."
Wethouder Janssen kon de ondernemers niets beloven, maar gaat wel met met Corio praten.

CORIO

Corio zelf was de grote afwezige tijdens de ondernemersbijeenkomst. Een woordvoerder van Corio zegt dat wel de intentie was om te komen, maar dat een andere bijeenkomst over Nieuw Hoog Catharijne op hetzelfde moment was gepland. "En we hebben natuurlijk ook andere mogelijkheden om met onze huurders in gesprek te gaan".
Het bedrijf beaamt dat de er te weinig ruimte is om alle winkels een goede tijdelijke huisvesting aan te bieden. Een deel krijgt een andere plek in Hoog Catharijne en een deel kan naar het nieuw te bouwen woonwinkelgebouw De Vredenburg op het gelijknamige plein.
Voor sommige ondernemers is evenwel geen plek tijdens de verbouwing. Corio zegt met alle huurders een gesprek aan te gaan om de mogelijkheden te bespreken.
De verbouwing van Hoog Catharijne begint volgend jaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.