Instellingen

Oud-wethouder vreest voor groen stationsgebied

PROVINCIE UTRECHT - Het Stationsgebied in Utrecht dreigt heel anders te worden dan dat de Utrechtse bevolking wil. Minder groen, minder ruim en veel minder woningen. Oud-wethouder Walther Lenting waarschuwt daarvoor.
Lenting stond aan de wieg van de plannen voor het Stationsgebied. In 2002 koos Utrecht in een referendum voor Visie A, ruim en groen.
De oud-wethouder gelooft nog steeds dat van het gebied rond Utrecht Centraal veel te maken is, maar hij roept zijn opvolgers op om de uitkomst van dat referendum goed in de gaten te houden.

HAVENTJE

Volgens Lenting is het geplande gebouw bovenop de Catharijnesingel een van de voorbeelden waar het mis dreigt te gaan. Ook het haventje op het Smakkelaarsveld dat op losse schroeven staat en het aantal woningen bij het station zijn volgens Lenting tekenen dat het de verkeerde kant op dreigt te gaan.
De oud-wethouder roept de gemeenteraad op om veel meer werk te maken van het stationsgebied. Ook zou de huidige CDA-wethouder Janssen veel meer en betere informatie moeten geven, stelt Lenting.
Bekijk het gesprek dat verslaggever Marc van Rossum had met oud-wethouder Walther Lenting.

Oud-wethouder vreest voor groen en ruim stationsgebied

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.