Instellingen

Kort nieuws: Plan korten inburgerweigeraar valt goed

REGIO - Het plan om Utrechtse inburgeraars te korten op hun uitkering als ze niet op cursus gaan, levert positieve reacties op. Coalitie- én oppositiepartijen noemen de maatregel terecht. De stad heeft 1300 nieuwkomers met een bijstandsuitkering een brief gestuurd. Daarin staat dat ze verplicht op inburgeringscursus moeten. Als ze niet gaan, kunnen ze een boete van maximaal duizend euro krijgen.
* Basisschool De Meent in Maarn heeft de actie Groene Voetstappen gewonnen. Negen basisscholen op de Heuvelrug deden vorige week mee aan de actie voor een beter milieu. Kinderen kwamen lopend of fietsend naar school en wie de meeste voetstappen verzamelde, werd winnaar. De Meent mag nu een duurzaam cadeau kopen voor de hele school.
* De raadsvergadering in De Bilt is donderdagavond voor het eerst live via internet te volgen. De gemeente hoopt op deze manier zoveel mogelijk inwoners te bereiken. Utrecht en Veenendaal zenden raadsvergaderingen al langer uit via internet, maar zijn daarmee een van de weinigen.
* Het politiekorps in de stad Utrecht heeft vanaf vandaag nog maar één chef. De politie werd gedwongen tot een reorganisatie door bezuinigingen. Johan van Renswoude is gistermiddag officieel geïnstalleerd door korpschef Heijsman. De districtchefs hebben inmiddels een andere functie gekregen binnen de organisatie.
* De politie wil weten wie de jongens zijn die woensdagavond een 13-jarig meisje hebben betast in De Meern.Het meisje fietste over het Klifrakplantsoen langs een groepje van vier jongens. Een van hen stak zijn hand uit en betaste de borst van het meisje. Het meisje kon wel doorrijden. De politie hoopt dat er getuigen zijn die iets gezien hebben.
* Ton Versteeg, oud-hoogheemraad van de Stichtse Rijnlanden is onderscheiden door de Unie van Waterschappen. Hij kreeg de erepenning, omdat hij al 29 jaar deel uitmaakt van het bestuur. Begin dit jaar nam hij afscheid.
* Honderden verkeersboetes liggen te verstoffen bij de Utrechtse politie.Er is te weinig personeel om de bekeuringen in te voeren in het computersysteem. Volgens de politie wordt nu extra personeel ingehuurd, zodat de boetes alsnog kunnen worden verstuurd.
* Nieuwegein heeft een nieuwe wethouder: Hennie van Randwijk. Hij was hiervoor fractievoorzitter van het CDA.
Van Randwijk volgt Carla Breuer op, die burgemeester van Werkendam is geworden.
* Een man die te diep in het glaasje heeft gekeken is in Utrecht uit zijn auto gehaald. De Nieuwegeiner werd vannacht aangehouden op de Beneluxlaan. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs achterlaten.
* In Ede heeft de politie een jongen uit Driebergen aangehouden voor diefstal en geweld. De 17-jarige jongen probeerde zonder te betalen enkele boodschappen mee te nemen, maar liep tegen de lamp. Er ontstond een worsteling met een winkelmedewerker, maar de politie kon de dief overmeesteren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.