RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Inbrekers bij zanger Henk Dissel uit Zeist: 'Twee minuten voor ik thuis kwam, waren ze vertrokken'


ZEIST - Twee minuten. Zoveel scheelde het of volkszanger Henk Dissel uit Zeist had gisteren in zijn eigen huis oog in oog gestaan met drie inbrekers. De zanger was op weg naar zijn woning toen hij een melding van het alarmsysteem kreeg dat er werd ingebroken. "Twee minuten voor ik aankwam, waren ze vertrokken. Ze hadden een hele puinzooi achtergelaten, er zijn deuren kapot, alles."

De zanger had zomaar thuis kunnen zijn tijdens de inbraak. Hij werkt namelijk pas sinds kort een paar dagen in de week in het magazijn van een sanitair groothandel. "Daarvoor heb ik een jaar thuis gezeten. Het lijkt wel alsof ze je in de gaten houden."

 De inbrekers werden vastgelegd door een bewakingscamera De inbrekers werden vastgelegd door een bewakingscamera | Foto: Henk Dissel, Facebook

Dissel vertelt tegen RTV Utrecht hoe hij de inbraak ontdekte. "Ik kwam uit mijn werk en onderweg kreeg ik een bericht dat er drie gemaskerde mannen om het huis liepen. Ik ben toen snel naar huis gereden met de politie aan de lijn. Ik dacht dat ze nog binnen zaten, maar ze waren al gevlogen."

Ik denk dat ze mijn muziek niet leuk vonden."
Henk Dissel, over gouden platen die niet werden gestolen

Foto's online
De dieven gingen er met waardevolle spullen vandoor. Dissel. "Alles is vervangbaar. Maar er is wel veel meegenomen en daar kom je nu achter." Geluk bij een ongeluk: de gouden en platina plaat die hij onlangs ontving, lieten de inbrekers ongemoeid. "Ik denk dat ze mijn muziek niet leuk vonden."

 De inbrekers veroorzaakten flink wat schade aan het huis De inbrekers veroorzaakten flink wat schade aan het huis | Foto: Facebook Henk Dissel

Dissel liet het er niet bij zitten. "Jij loopt hard te werken en een ander komt je huis leeghalen." Hij zette foto's, gemaakt door het alarmsysteem, van de dieven op Facebook. Bang dat hij zelf in de problemen komt, is hij niet. "Nee, de politie belde er al over omdat het zo massaal werd gedeeld en op Shownieuws was gekomen, zelfs Monique Smit heeft het gedeeld dus het komt zo bij een miljoen mensen terecht. Ze zeiden: hou er rekening mee dat de daders strafvermindering kunnen krijgen. Maar hoe meer mensen het zien hoe meer kans dat ze gepakt worden. En dan pas gaan die beelden eraf."

Lees ook: Privéconcert in Zeister voortuin doet Willem even zijn verdriet vergeten

En in de tussentijd richt Dissel zich op leukere zaken, zoals zijn volgende single. "Die komt halverwege juni uit en heet 'Niet Zo Serieus'. Dus dat past er wel een beetje bij!"


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -