RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Anonieme tipgever heeft mogelijk sleutel in handen van 30 jaar oud moordmysterie

UTRECHT - Een anonieme tipgever heeft mogelijk de sleutel in handen van een moordzaak met Utrechtse connecties uit de jaren '90. De politie doet dan ook een oproep aan diegene om nog een keer contact op te nemen. Judit Nyari werd in 1993 voor het laatst gezien in de trein van Amsterdam naar Utrecht. Vijf dagen later werd haar lichaam gevonden onder wat bladeren in recreatiebos De Meerval in Dronten. Haar keel was doorgesneden.

De politie probeert de laatste maanden meer aandacht aan de zaak te besteden om zo de dader alsnog te vinden. Zo werd er onder meer een podcast over de zaak gemaakt.

Lees meer: Moordonderzoek Judit Nyari: politie zoekt zwarte lijsten Utrechtse en Amsterdamse tippelzones

In de podcast worden de laatste dagen van de vrouw beschreven. Vlak voor haar dood werkte zij als prostituee in Amsterdam en Utrecht. In die laatste stad werd ze voor het laatst in levende lijve gezien. Ze kreeg een boete voor zwartrijden in de trein van Amsterdam naar Utrecht. Waarschijnlijk kwam ze daar naartoe om te werken op de tippelzone, wat ze vaker deed.

Dat je denkt: 'Jeetje, het zal maar zo zijn dat die tip inhoudt dat er een dader wordt genoemd.' Dat is nogal wat. Dus dan gaan we echt rechtop zitten."
Willem Kolkman, rechercheur

Anonieme tip
In de podcast over de moord op Nyalni wordt deze week onthuld dat er een belangrijke tip is binnengekomen. Rechercheur Willem Kolkman probeert met zijn cold case team de moordenaar van Nyari te vinden en vertelt over het moment dat de tip binnenkwam. "Het gaf direct het gevoel van, het wordt zó concreet genoemd mét een naam die wordt genoemd, dat is dan zo dichtbij. Dat je denkt: 'Jeetje, het zal maar zo zijn dat die tip inhoudt dat er een dader wordt genoemd.' Dat is nogal wat. Dus dan gaan we echt rechtop zitten."

De rechercheur hoopt dat de tipgever die anoniem belde nog een keer contact opneemt. Hier zou namelijk wel eens de sleutel van het mysterie kunnen liggen. "Als een naam wordt genoemd, kunnen we alle systemen nalopen maar we hebben meer nodig. Dus het is van uitermate groot belang om te kijken wat de reden is waarom die naam wordt genoemd."

'Bel afgeschermd en anoniem'
Voor de tip die leidt naar de opsporing van de dader is 15.000 euro uitgeloofd. Het Team Criminele Inlichtingen (TCI) zet deze maand speciaal voor deze zaak een rechtstreeks nummer op: 06 84 28 58 57.

Politiewoordvoerder Martin de Wit legt uit waarom er met het TCI gebeld kan worden. "Dit team is gewend om mensen af te schermen zodat zelfs het onderzoeksteam niet weet waar de tip vandaan komt. Maar dan kunnen we wel vervolgvragen stellen en die persoon op de hoogte houden van ontwikkelingen in het onderzoek. Dus het is afgeschermd en anoniem, maar we kunnen die persoon wel betrekken bij het onderzoek."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -