RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Fietsroutes met feitjes door Amersfoort en omgeving zijn een hit: 'Echt een begrip aan het worden'


AMERSFOORT - Een meivakantie in coronatijd saai? Niet als het aan 'De Jannen' in Amersfoort ligt. Mariska Jacobi uit het Soesterkwartier kwam tijdens een van de vele wandelingen in de coronatijd op het idee om samen met wat vrienden routes uit te gaan zetten met leuke weetjes over hun wijk. Zo valt er toch nog wat te beleven. En de Jan Boerenfluitjesroutes slaan aan. "Het is ťcht een begrip aan het worden."

Mariska Jacobi woont al jaren in het Soesterkwartier. Toch leerde ze de wijk pas echt goed kennen tijdens een van haar vele wandelingen in de coronatijd. "Ik woon hier al 20 jaar en ik wist niet eens dat hier een Dahliavereniging zat. En dat zullen wel meer mensen hebben: dat ze dingen in hun wijk ontdekken die ze niet wisten."

Jan Boerenfluitjesroute: 'Echt een begrip aan het worden'


De ontdekkingen die ze deed over haar eigen leefomgeving brachten Jacobi op een idee. "Is het niet leuk om routes uit te stippelen in de wijk met weetjes over de buurt? Over de openbare kunst bijvoorbeeld. Of over de straatnamen. Of soms loop je langs tuinen waarvan je denkt: 'Ook leuk!'"

Jacobi zette samen met collega's de Jan Boerenfluitjesroute in elkaar. Deelnemers krijgen een boekje met leuke informatie over hun wijk. Vervolgens kunnen ze die per voet of op de fiets verkennen. Inmiddels zijn er routes gemaakt over Vathorst, Hoogland, Soesterkwartier en Kruiskamp-Koppel.

De Jan Boerenfluitjesroute is ťcht een begrip aan het worden."
Mariska Jacobi, bedenker van de routes

En er blijken genoeg mensen te zijn die de routes, vaak samen met hun kinderen, willen volgen. Afgelopen maandag deden er 120 mensen mee in Vathorst. Jacobi ziet dat deelnemers overal vandaan komen. "Vijftig procent komt uit de wijk en 50 procent komt niet uit de wijk. De Jan Boerenfluitjesroute is ťcht een begrip aan het worden. Je ziet mensen eerst in Vathorst fietsen en later in het Soesterkwartier."

Deelname aan de routes is gratis en aanmelden is ook niet nodig. Via hun website houden de 'Jan Boerenfluitjes' iedereen op de hoogte waar de volgende editie is.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -